Mus rasite
Paruošta sūdyta silkė lavaše

Receptai

Sūdyta silkė lavaše – pigus, bet nepaprastai skanus užkandis

Kuo šis receptas geras?

  • Pigus ir greitas: ingredientai nebrangūs, o pagaminimas itin paprastas.
  • Puikus baltymų šaltinis: silkė ir kiaušiniai suteikia organizmui vertingų baltymų bei omega-3.
  • Tinka tiek kasdienai, tiek šventėms: galite ruošti iš anksto – patogu ir praktiška.
  • Universalus skonis: derinys patiks tiek silkės mėgėjams, tiek užkandžių fanams.
  • Nereikia kepti ir virti: viskas ruošiama nekaitinant.

Sūdyta silkė lavaše – pigus, bet nepaprastai skanus užkandis

Karolina Puodžiūtė
Jei mėgstate silkę, šis receptas taps vienu mėgstamiausių! Užkandis pigus, greitai pagaminamas ir itin skanus – puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 15 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Lavašą sulankstykite į du sluoksnius. Tolygiai aptepkite lydytu sūriu.
  • Silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, šiek tiek paspauskite ir išdėliokite ant lavašo.
  • Virtus kiaušinius stambiai sutarkuokite ir paskleiskite šalia silkės.
  • Žaliąjį svogūną smulkiai supjaustykite ir pabarstykite ant viršaus.
  • Susukite lavašą į tvirtą suktinį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą per naktį (bent 4–6 val.).
  • Prieš patiekiant supjaustykite griežinėliais.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti rūkyta žuvį vietoj silkės? Galima, bet keisis skonis – bus švelnesnis, be klasikinio silkės poskonio.
  2. Kokį lydytą sūrį rinktis? Geriausiai tinka natūralus tepamas sūris be papildomų priedų, bet galima naudoti ir su žolelėmis.
  3. Ar galima gaminti su tortilijomis vietoje lavašo? Žinoma, bet lavašas plonesnis ir geriau susukamas, tad rezultatas bus geresnis.
  4. Kiek laiko galima laikyti šaldytuve? Apvyniotą suktinį galima laikyti iki 2 dienų šaldytuve.
  5. Ar būtina laikyti per naktį? Taip, nes per laiką visi skoniai susigeria, o lavašas suminkštėja – užkandis bus skanesnis.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų