Mus rasite
Sūdytos karamelės tinginys
Gardus sūdytos karamelės tinginys

Receptai

Sūdytos karamelės tinginys

 

Sūdytos karamelės tinginys

Sūdytos karamelės tinginio receptas

Karolina Puodžiūtė
Pamenu, gyvendama Škotijoje, retkarčiais kolegoms, draugams ar pan. pagamindavau kažką lietuviško ar man bent jau įprasto, o jiems dar negirdėto. Šiaip dėl įdomumo. Pavadinimai buvo smagiausia dalis, pvz. varškės pyragas pramintas buvo lithuanian cheesecake ir nieko pakeist negalėjau! Prilipo labai. O bet tinginys kaip? “Biscuit cake“? Kažkur dar google’indama radau ir tokį kaip “Lazy man’s cake“. Ar yra koks oficialus pavadinimas angliškai, kažin?
Ir neeee, tai nėra pats didžiausias kulinarinis šedevras ir, tikriausiai, pusę iš mūsų gal net ir užsimerkę tą tinginį padarytu. Bet šįkart ne apie tai, dalinuos vardan gražių prisiminimų, nostalgijos ir sweet and salty yra pati geriausia kombinacija ever!
4 | 1 įvertinimas
Mitybos planas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
10 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 6 asmenims
Kalorijos

Įrankiai

Ingredientai:
  

Papuošimui (nebūtina):

Paruošimas:
 

  • Sausainius susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Ant silpnos kaitros sviestą ir šokoladą ištirpinti su kondensuotu karamelizuotu pienu iki vientisos masės, suberti druską ir maišyti, kol nesijaus druskos kristalų.
  • Sausainius sumaišyti su karamelizuoto pieno ir sviesto mišiniu bei skrudintais žemės riešutais. Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą, tolygiai paskirstyti ir suslėgti. Statyti į šaldytuvą 3-4 h. arba per naktį, kol sustings.
  • Papuošimui – šokoladą ištirpinti su aliejumi garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos, žvilgančios masės.
  • Sustingusį tinginį išimti iš formos, ant viršaus tolygiai užpilti šokoladą. Viršų papuošti skrudintais žemės riešutais ir statyti atgal į šaldytuvą dar pusvalandžiui ar valandai, kol šokoladas sustings.
    Sūdytos karamelės tinginys
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Mitybos planai
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų