Mus rasite
Paruošti sultingi ir purūs vištienos kotletai
Paruošti sultingi ir purūs vištienos kotletai

Receptai

Sultingi ir purūs vištienos kotletai – užteks visai savaitei!

Kuo šis receptas geras:

  • Baltymų šaltinis: vištiena – lengvai virškinamas, mažai riebalų turintis baltymų šaltinis.
  • Ekonomiškas: paprasti ingredientai, daug porcijų – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.
  • Lengva pritaikyti: galite keisti žalumynus, naudoti įvairius garnyrus: virtus ryžius, bulves, grikius, daržoves.
  • Skonis ir tekstūra: sviestas ir majonezas suteikia ypatingo švelnumo.
  • Puikiai tinka vaikams: minkšti, be aštrių prieskonių – tinka visai šeimai.
Sultingi ir purūs vištienos kotletai – užteks visai savaitei!

Sultingi ir purūs vištienos kotletai

Karolina Puodžiūtė
Vištienos kotletai – tai minkšti, sultingi ir greitai paruošiami pietūs ar vakarienė. Šis receptas tinka visai savaitei – tereikia keisti garnyrus! Dėl sviesto ir žalumynų kotletai tampa dar aromatingesni ir švelnesnio skonio. Ypač rekomenduojama dėti krapų – jie suteikia ypatingo gaivumo.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 25 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 5 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Svogūnai ir česnakai: smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite svieste. Įdėkite susmulkintą česnaką, kepkite dar apie 1 minutę. Atvėsinkite.
  • Batonas: be plutelių užpilkite pienu ir palikite mirkti.
  • Faršas: vištienos mėsą sumalkite. Sumaišykite ją su nuspausta duona ir pakepintais svogūnais, viską pertrinkite blenderiu ar gerai išmaišykite ranka.
  • Prieskoniai: įberkite druskos, pipirų, paprikos, žalumynų, įdėkite majonezo – viską gerai išmaišykite. Norėdami itin purių kotletų, mėsą gerai išminkykite ir kelis kartus pamėtykite į dubens dugną.
  • Kepimas: suformuokite kotletus, apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  • Pašovimas į orkaitę: apkepintus kotletus sudėkite į kepimo formą, užpilkite šiek tiek ištirpintu sviestu ir kepkite 15 min. 170 °C temperatūroje, kad pilnai iškeptų ir išliktų sultingi.
    Sultingi ir purūs vištienos kotletai – užteks visai savaitei!

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima kepti be orkaitės? Taip, galima apsiriboti tik kepimu keptuvėje, tačiau orkaitėje išlieka daugiau sulčių.
  2. Ar galima naudoti kalakutieną vietoje vištienos? Taip, kalakutiena tinka puikiai – skonis bus švelnesnis.
  3. Ar galima dėti mažiau majonezo? Galite naudoti mažiau arba keisti natūraliu jogurtu, bet kotletai bus kiek mažiau sultingi.
  4. Kaip laikyti paruoštus kotletus? Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Galite užšaldyti.
  5. Ar galima kepti orkaitėje be apkepimo keptuvėje? Žinoma, galima iš karto kepti orkaitėje, tačiau tuomet paviršius bus šviesesnis – galite naudoti grilio funkciją.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų