Receptai
Sultingi maltos mėsos Liulia kebabai
Publikuota:
Yra daug įvairių kotletų rūšių. Pavyzdžiui, amerikietiški kotletai ruošiami tik iš mėsos ir svogūnų, nepridedant kiaušinių ar duonos. Mūsų šalies kultūroje į faršą dedama prieskonių, kiaušinių, miltinių gaminių. Paprastai šis paruošimo būdas tinka valgykloms, nes ten akcentuojamas didelis produkto kiekis. Europoje kotletai ruošiami iš mėsos gabalo, nesumalant jo į faršą. Prancūzai šį patiekalą valgo rankomis, o kaulą naudoja kaip stalo įrankį.
Sultingi maltos mėsos Liulia kebabai
Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti.
Reklama
Ingredientai:
- 600 g Mėsos faršas
- 3 skiltelės Česnakai
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 v.š. Grietinė
- 2 a.š. Bulvių krakmolas
- 1 sauja Krapai
- 2 v.š. Vanduo
- 2 v.š. Obuolių actas
- ½ a.š. Cukrus
- 1½ a.š. Druska
Paruošimas:
- Į faršą įdėkite druskos, krakmolo, grietinės ir susmulkinto česnako. Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir sudėkite į plastikinį indą.
- Uždarykite indą su mėsos mišiniu ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dubenyje sumaišykite su druska ir cukrumi, obuolių sidro actu ir vandeniu. Smulkiai supjaustykite krapus, užbarstykite svogūnų mišinį ir marinuokite 15 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir iš faršo suformuokite pailgus plonus kotletus. Sudėkite kotletus į keptuvę ir apkepkite iš 4 pusių porą minučių.
- Šiuos kotletus reikėtų patiekti su marinuotais svogūnais, taip pat bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Danutė
2024-08-26 at 12:06 pm
Ačiū,tikrai bandysim.