Mus rasite
Švediškas rabarbarų trupininis
Švediško rabarbarų trupininio receptas

Receptai

Švediškas rabarbarų trupininis

Neįsivaizduoju švediškų kavinių be uogų ar vaisių pyragų. Žiemą – vasarą jų ten rasi visokių. Mėlynių, aviečių, tekšių, obuolių, rabarbarų… Parašiau žodį „uogų“ ir susimąsčiau „O kas yra rabarbaras?“ Nei daržovė, nei vaisius, nei riešutas koks. Greitai pasitikrinau visagaliame internete, pasirodo žolė. „Prašome man atriekti gabalą pyrago su ta žole ir kuo didesnį“. Nukrypau į lankas. Švedai tuos pyragus labiausiai mėgsta valgyti su plakta grietinėle – užvaro tokį kalną, kad pyragas vos kyšo. Grietinėlė, beje, be jokio cukraus ar rūgštelių visokių. Dar mėgsta vanilinį padažą – irgi pila samčiais.

Švediškas rabarbarų trupininis

Švediškas rabarbarų trupininis

Karolina Puodžiūtė
Nei vanilinio padažo, nei plaktos grietinėlės po ranka nebuvo, tad užsiverčiau gerą šaukštą grietinės – mmm… Mažytis lietuviškas akcentas…
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 45 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Orkaitę įkaitinam iki 225℃.
  • Sumaišom miltus, baltą cukrų ir sezamus. Sudedam į blenderį kartu su sviestu. Paspaudžiam porą trejetą kartų mygtuką – trupiniai padaryti.
  • Rabarbarus nulupam, supjaustom. Sumaišom su mėlynėm, rudu cukrumi ir krakmolu. Į nedidelę apvalią formą sudedam rabarbarus, suberiam trupinius. Kepam 30 min.
  • Ir tik įdėjusi pyragą į orkaitę, užrišusi „krakmolo“ maišelį, supratau, kad įdėjau šaukštą cukraus pudros… Gerai, kad ne druskos ar kepimo miltelių…
Reklama

Pastabos

Receptas iš švediško maisto biblijos „Mat från Sverige“.
Proga Pietums
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų