Mus rasite
Prancūziška svogūnų sriuba
Pagaminta svogūnų sriuba @būvis.lt

Receptai

Svogūnų sriuba – prancūziška klasika

Šį tiršta, beprotiškai soti ir aromatinga svogūnų sriuba – prancūziška klasika . Ir tikrai ne todėl, kad ten, Prancūzijoje, aš ją pirmą kartą paragavau. Ir ne todėl, kad eidama Paryžiaus Lotynų kvartale užsukau į eilinę turistams pritaikytą kavinę, kurios vitrinose išdėlioti tavo būsimieji valgomieji patiekalai ir įkyriai kviečiantys kavinių darbuotojai. Tada, toji svogūnų sriuba apsirodė tiesiog normali, sriuba kaip sriuba. Net sakyčiau tiršta ir tas visur išsitampęs sūris tikrai nepadarė toooo įspūdžio. Bet, kaip sakoma, nesakyk op, kol neperšokai balos arba kitaip sakant, kol neparagavai tikrai geros svogūnų sriubos, nesakyk, kad ji yra neskani arba tokia perdaug visko turinti savyje: tiršta, kvapni, soti, batonas, sūris….

Nors antrasis šios fantastiškos sriubos bandymas vyko ten pat Paryžiuje, Monmartre, atrodytų ne ką mažiau turistų plūstančiame kvartale, tačiau tokioje mažoje ir labai šeimyninėje pusrūsio kavinukėje, kur pietauja vietiniai ar prancūziškai kalbantys žmonės ir vos vienas kitas turistas. Ir ten buvo TOBULA.

Turiu tokį įprotį, kad paragavusi kažkokio man tobulai pasirodžiusio patiekalo, stengiuosi pagaminti namuose. Tada knisuosi po įvairiausias kulinarines knygas, interneto platybes, kad pagaminti tobulai artimo skonio vieną ar kitą patiekalą. Taip įvyko ir su manąja svogūnų sriuba, po Monmartro tobulosios. Prisiskaičiau įvairiausių prancūziškos kulinarijos klasikos knygų, prisinaršiau interneto platybėse, kad pagaminti kuo tikresnę svogūnų sriubą.

Prancūziška svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba – prancūziška klasika

Karolina Puodžiūtė
Esu jau ne kartą gaminusi svogūnų sriubą, bet tokios, kuri būtų tokia artimiausia prancūziškai klasikai reikėjo tobulinti tikrai ne vieną kartelį. Bet dabar jau galiu savimi džiaugtis, nes pagaliau pagaliau turiu tą tobulai artimiausią sriubos variantą. Ir, patikėkit, negaila visai tos valandos meditavimo prie puodų, kol namai pakvipo salsvu aromatu, o lėkštėse sukaraliavo skonių jūra.
2 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 45 minutes
Bendras laikas 2 hours
Kategorija Sriubos
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnakus susmulkinkite.
  • Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkyte aliejų. Suberkite svogūnus su česnakais ir kepkite nuolat maišydami, kol pastarieji švelniai pagels. Sudėkite lauro lapus, pipirus, cukrų. Toliau maišydami karamelizuokite svogūnus. Procesas užtruks nuo 45-60 minučių.
  • Įpilkite baltą sausą vyną, troškinkite 10-15 minučių.
  • Supilkite jautienos sultinį ir toliau troškinkite apie 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę. sudėkite duonos riekeles, ant viršaus uždėkite sūrio ir apkepkite.
  • Sudėkite apkeptas duonos riekeles su sūriu į dubenėlius su sriuba ir dar kartą įdėkite į orkaitę keletai minučių, kad įsigertų skoniai ir tekstūros.
Reklama

Pastabos

Tai labai šventiška ir soti svogūnų sriuba – prancūziška klasika.
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
2 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų