Close Menu
    Jau skaitei?

    Pigių skrydžių bendrovė Ryanair skelbia bilietų išpardavimą vasaros kelionėms

    Nedarbo dienos 2025 metais

    Londono geležinkelio stotis pasiūlys naujus traukinių maršrutus po Europą

    Facebook YouTube
    Sekmadienis, birželio 1
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Būvio kinas
    Facebook YouTube
    Būvis.ltBūvis.lt
    • Receptai

      Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

      2025-05-31

      Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

      2025-05-29

      Lengvi ir kvapnūs grybų įdaru pagardinti liesi balandėliai

      2025-05-26

      Trapūs naminiai žagarėliai – senovinis smetoniškas receptas

      2025-05-25

      Saldžiosios paprikos adžika žiemai – kvapnus ir lengvai paruošiamas delikatesas

      2025-05-22
    • Sodas ir daržas

      Kodėl pūva cukinijos ir ką su tuo daryti?

      2025-05-29

      Sėjos kalendorius 2025 m. birželiui: ką dar galima pasodinti

      2025-05-29

      Kaip apsaugoti svogūnus darže nuo ligų ir kenkėjų – patarimai

      2025-05-19

      Kaip skaičiuojamas erdmetris?

      2025-05-18

      Išsaugokite derlių nuo vaisėdžių: kaip atsikratyti kirmėlių obelyse

      2025-05-15
    • Kelionės

      „Ryanair“ atidarys klientų aptarnavimo centrą Varšuvoje

      2025-05-30

      „AirBaltic“ skelbia naują lėktuvų bilietų išpardavimą

      2025-05-29

      „Vueling“ išpardavimas: skrydžiai po Europą nuo 13 €

      2025-05-29

      Žaibiškas „Ryanair“ išpardavimas: bilietai – nuo 15 €

      2025-05-28

      Vokietijos miestas siūlo nemokamas dviejų savaičių atostogas

      2025-05-27
    • Sveikata
    • Aktualijos
    Naujausi
    Būvis.ltBūvis.lt
    Pagrindinis » Naujausi » Receptai » Svogūnų sriuba – prancūziška klasika
    Receptai

    Svogūnų sriuba – prancūziška klasika

    Karolina PuodžiūtėAutorius Karolina Puodžiūtė2023-10-10Komentarų: 02 min. skaitymo
    Prancūziška svogūnų sriuba
    Prancūziška svogūnų sriuba
    Dalintis
    Facebook Telegram WhatsApp Copy Link
    Receptas👉 Prisijunk prie FaceBook 👈

    Šį tiršta, beprotiškai soti ir aromatinga svogūnų sriuba – prancūziška klasika . Ir tikrai ne todėl, kad ten, Prancūzijoje, aš ją pirmą kartą paragavau. Ir ne todėl, kad eidama Paryžiaus Lotynų kvartale užsukau į eilinę turistams pritaikytą kavinę, kurios vitrinose išdėlioti tavo būsimieji valgomieji patiekalai ir įkyriai kviečiantys kavinių darbuotojai. Tada, toji svogūnų sriuba apsirodė tiesiog normali, sriuba kaip sriuba. Net sakyčiau tiršta ir tas visur išsitampęs sūris tikrai nepadarė toooo įspūdžio. Bet, kaip sakoma, nesakyk op, kol neperšokai balos arba kitaip sakant, kol neparagavai tikrai geros svogūnų sriubos, nesakyk, kad ji yra neskani arba tokia perdaug visko turinti savyje: tiršta, kvapni, soti, batonas, sūris….

    Nors antrasis šios fantastiškos sriubos bandymas vyko ten pat Paryžiuje, Monmartre, atrodytų ne ką mažiau turistų plūstančiame kvartale, tačiau tokioje mažoje ir labai šeimyninėje pusrūsio kavinukėje, kur pietauja vietiniai ar prancūziškai kalbantys žmonės ir vos vienas kitas turistas. Ir ten buvo TOBULA.

    Turiu tokį įprotį, kad paragavusi kažkokio man tobulai pasirodžiusio patiekalo, stengiuosi pagaminti namuose. Tada knisuosi po įvairiausias kulinarines knygas, interneto platybes, kad pagaminti tobulai artimo skonio vieną ar kitą patiekalą. Taip įvyko ir su manąja svogūnų sriuba, po Monmartro tobulosios. Prisiskaičiau įvairiausių prancūziškos kulinarijos klasikos knygų, prisinaršiau interneto platybėse, kad pagaminti kuo tikresnę svogūnų sriubą.

    Prancūziška svogūnų sriuba

    Svogūnų sriuba – prancūziška klasika

    Karolina Puodžiūtė
    Esu jau ne kartą gaminusi svogūnų sriubą, bet tokios, kuri būtų tokia artimiausia prancūziškai klasikai reikėjo tobulinti tikrai ne vieną kartelį. Bet dabar jau galiu savimi džiaugtis, nes pagaliau pagaliau turiu tą tobulai artimiausią sriubos variantą. Ir, patikėkit, negaila visai tos valandos meditavimo prie puodų, kol namai pakvipo salsvu aromatu, o lėkštėse sukaraliavo skonių jūra.
    2 | 1 įvertinimas
    mitybos planai
    Paruošimo laikas 15 minutes min
    Virimo laikas 1 hour val 45 minutes min
    Bendras laikas 2 hours val.
    Kategorija Sriubos
    Virtuvė Prancūzijos virtuvė
    Porcijos 3 asmenims

    Įrankiai

    Puodas
    Orkaitė
    Orkaitė
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Ingredientai
      

    • 1 kg Svogūnai
    • 50 g Sviestas
    • 3 v.š. Augalinis aliejus
    • 3 skiltelės Česnakai
    • 2 l Jautienos sultinys
    • 150 g Baltas sausas vynas
    • ½ a.š. Čiobrelis
    • 3 vnt. Lauro lapas
    • Juodieji pipirai
    • 1 a.š. Cukrus
    • Druska - pagal skonį
    • Prancūziškas batonas - arba ciabata
    • Sūris - su trumais (galima ir kitą sūrį)
    Neleisk ekranui užmigti!

    Paruošimas
     

    • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnakus susmulkinkite.
    • Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkyte aliejų. Suberkite svogūnus su česnakais ir kepkite nuolat maišydami, kol pastarieji švelniai pagels. Sudėkite lauro lapus, pipirus, cukrų. Toliau maišydami karamelizuokite svogūnus. Procesas užtruks nuo 45-60 minučių.
    • Įpilkite baltą sausą vyną, troškinkite 10-15 minučių.
    • Supilkite jautienos sultinį ir toliau troškinkite apie 30 minučių.
    • Įkaitinkite orkaitę. sudėkite duonos riekeles, ant viršaus uždėkite sūrio ir apkepkite.
    • Sudėkite apkeptas duonos riekeles su sūriu į dubenėlius su sriuba ir dar kartą įdėkite į orkaitę keletai minučių, kad įsigertų skoniai ir tekstūros.
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Pastabos

    Tai labai šventiška ir soti svogūnų sriuba – prancūziška klasika.
    Proga Pietums
    mitybos planai
    Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

    Rekomenduojame pasigaminti:

    • Beatos užtepėlės
    • Beatos obuolių pyragas
    • Greiti užkandžiai svečiams
    • Gaivi krabų lazdelių mišrainė
    Sekite mus Facebook Sekite mus YouTube
    Pasidalinkite Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Karolina Puodžiūtė
    • Facebook

    Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

    Ar tai jau skaitei?

    Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

    2025-05-312 min. skaitymo

    Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

    2025-05-292 min. skaitymo

    Lengvi ir kvapnūs grybų įdaru pagardinti liesi balandėliai

    2025-05-263 min. skaitymo

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Receptai

    Šviežių kopūstų salotos su paprika ir morkomis, be majonezo
    Kepta antis su apelsininiu padažu
    Įdarytas karpis
    Šokoladiniai sausainių rutuliukai
    Įdaryta višta obuoliais ir džiovintomis slyvomis
    Kiek laiko reikia virti brokolius?

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sodas ir daržas

    Česnakų sodinimas pavasarį
    Kada ir kaip tręšti braškes?
    Draugai ir priešai sode: ko negalima sodinti šalia vyšnios ir kokia kaimynystė patinka slyvai
    Braškės bus didesnės ir skanesnės, jei šalia pasodinsite vieną augalą
    Didžialapė hortenzija: priežiūra ir auginimas
    Orchidėjos šaknys pūva – priežastys ir kaip išgelbėti augalą

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Serialai

    Serialai apie zombius
    Serialai apie meilę
    Serialai apie mafiją
    Serialai apie policiją
    Serialai apie karalius
    10 neįvertintų 2024 m. serialų, kuriuos galbūt praleidote

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    GoWild

    Greitas Ryanair išpardavimas: bilietai – nuo 15 €
    Žygio vaistinėlė
    Vaistinis pataisas
    Lydeka
    Baltikai
    Rudagalvė antis

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sveikata

    Kvapni krienų lapų užtepėlė žiemai – nuostabus receptas
    Dietologai įvardijo geriausius produktus nagų sveikatai
    Kaip miegas veikia sportinius rezultatus ir bendrą savijautą
    Kodėl man silpna?
    Raudonėlio aliejus – nepakeičiamas natūralus antibiotikas!
    Ar tikrai negalima valgyti pomidorų ir agurkų kartu: atsakymas jus nustebins

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Kinas

    Filmas Draugų lažybos (2024)
    Filmas Vonka (2023)
    8 geriausi filmai su Tomu Kruzu
    5 priežastys, kodėl animacinis filmas „Srovė” yra nuostabus
    Filmas Bitininkas (2024)
    Filmas Šėtono garbintojai (2023)

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę
    Rašyti komentarą
    2 from 1 vote (1 rating without comment)
    Rašyti komentarą Cancel Reply
    Recepto reitingas




    mitybos planai
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Facebook YouTube
    • Autoriai
    • Archyvas
    • Bendruomenės taisyklės
    • Privatumo politika
    • Slapukų politika
    • Kontaktai
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Filmai
    Visos teisės saugomos © 2023-2025 Kopijuoti turinį be raštiško sutikimo griežtai draudžiama.

    Įveskite paieškos žodį ir paspauskite Enter, kad atlikti paiešką. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.

    Įvertink šį receptą!

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.