
Naminis tirštas pomidorų padažas žiemai be acto
Papildykite savo receptų kolekciją puikiu pomidorų padažu! Jis tirštas, sodrus, ryškaus skonio, vidutiniškai saldus ir išskirtinai aromatingas. Jis gali būti naudojamas bet kur: padažuose, kaip priedas prie makaronų, picai ir t.t. Jį stebėtinai lengva paruošti, o gaunasi itin skanus!
Ingredientai
- 1½ kg Pomidorai
- 600 g Paprika
- 1 galva Česnakai
- 1 kekė Petražolės - šviežios
- Bazilikas - šviežias (šiek tiek)
- 1 a.š. Juodieji pipirai
- 1 v.š. Druska
- 1 v.š. Cukrus
Paruošimas
- Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus. Galite paimti bet kokius: sultingus ir mėsingus. Blenderiu sutrinkite į vienalytę masę. Supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
- Kol pomidoras verda, susmulkinkite papriką ir išimkite sėklas. Susmulkinkite ir česnako skilteles. Į jau verdančius pomidorus suberkite papriką ir česnaką. Sumažinkite temperatūrą iki žemos. Virkite 45-60 minučių, retkarčiais pamaišydami. Kuo ilgiau virsite, tuo tirštesnis padažas gausis. Tirštumas priklauso nuo pomidorų ir juose esančių sulčių.
- Suberkite likusius prieskonius likus 5 minutėms iki virimo pabaigos. Žalumynus sutrinkite blenderiu ir sudėkite į padažą.
- Dar karštą padažą supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir užsukite. Apverskite aukštyn kojomis. Palikite, kol visiškai atvės. Tada laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
- Šis pomidorų padažas tikrai patiks! Jis toks skanus ir tirštas – nuo jo tiesiog neįmanoma atsiplėšti.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!