Mus rasite
Marinatai šašlykams
Marinatai šašlykams

Receptai

Tobulo šašlyko paslaptys: 7 marinavimo receptai

Atėjus šiltiems orams, lietuviai tradiciškai traukia į gamtą, o kaip gi iškylos be sultingo, kvapnaus šašlyko? Portalas buvis.lt dalijasi patikrintais ir skaniais marinavimo receptais kiaulienai, ėrienai ir vištienai, kurie jūsų iškylą pavers tikra kulinarine švente.

Pabrėžiu, kad tinkamai parinktas marinatas – tai raktas į minkštą, sultingą ir nepakartojamo skonio mėsą. Pateikiami tiek klasikiniai, tiek originalūs receptai, kurie tiks įvairiems skoniams.

Kepamas šašlykas

Kepamas šašlykas

Klasikos mėgėjams: kiaulienos marinatas su actu ir svogūnais

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos;
  • 500 g svogūnų;
  • 3 v.š. 9 % acto;
  • 1 a š. maltų juodųjų pipirų;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūnus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, pasūdykite ir patrinkite rankomis, kol išsiskirs sultys. Įpilkite actą, sudėkite pipirus ir druską. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais, sumaišykite su marinatu ir gerai išmaišykite. Marinuokite šaldytuve bent 4 valandas, geriausia – per naktį.

Prieskoniai vištienos marinatui

Prieskoniai vištienos marinatui

Aštrių skonių mėgėjams: pomidorinis marinatas kiaulienai

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos;
  • 500 ml pomidorų sulčių;
  • 2 svogūnai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 a.š. kalendros;
  • 1/2 a.š. maltų raudonųjų pipirų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūnus ir česnaką susmulkinkite. Mėsą supjaustykite gabalais. Sumaišykite visus ingredientus, gerai išmaišykite. Marinuokite šaldytuve ne trumpiau nei 6 valandas.

Gurmanams: ėrienos marinatas su granatų sultimis

Ingredientai:

  • 1 kg ėrienos;
  • 200 ml granatų sulčių;
  • 2 svogūnai;
  • 1 a.š. kumino;
  • 1/2 a.š. kalendros;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Mėsą supjaustykite gabalais. Sumaišykite visus ingredientus, išmaišykite. Marinuokite šaldytuve ne mažiau nei 8 valandas, geriausia – per naktį.

Eksperimentų mėgėjams: ėrienos marinatas su kiviu

Ingredientai:

  • 1 kg ėrienos;
  • 2 kiviai;
  • 1 svogūnas;
  • 1/2 a.š. malto imbiero;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Kivius nulupkite ir sutrinkite iki tyrės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Viską sumaišykite, gerai išmaišykite. Marinuokite ne ilgiau kaip 2 valandas – kiviai greitai suminkština mėsą.

Sveikos mitybos šalininkams: kefyro marinatas vištienai

Marinuota vištiena namuose

Marinuota vištiena

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos filė;
  • 500 ml kefyro;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 a.š. hmeli-suneli prieskonių;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Česnaką susmulkinkite. Mėsą supjaustykite gabalais. Viską sumaišykite ir išmaišykite. Marinuokite šaldytuve ne mažiau kaip 4 valandas.

Daugiau marinuotos vištienos receptų rasite paspaudus čia.

Rytietiškų skonių mėgėjams: sojų marinatas vištienai

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos filė;
  • 100 ml sojų padažo;
  • 2 v.š. medaus;
  • 1 v.š. augalinio aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1/2 a.š. malto imbiero.

Paruošimas:

Česnaką susmulkinkite. Viską sumaišykite. Mėsą supjaustykite, užpilkite marinatu ir gerai išmaišykite. Marinuokite šaldytuve ne mažiau kaip 2 valandas.

Gaivus ir kvapnus: vištienos marinatas su apelsinų sultimis ir rozmarinu

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos filė;
  • 200 ml apelsinų sulčių;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 rozmarino šakelė;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Rozmariną susmulkinkite. Viską sumaišykite. Mėsą supjaustykite, užpilkite marinatu ir gerai išmaišykite. Marinuokite šaldytuve ne mažiau kaip 4 valandas.

buvis.lt linki nepamirštamos iškylos! Nepamirškite laikytis priešgaisrinės saugos taisyklių ir saugoti gamtą.

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų