
Traškios salotos su sojos pupelėmis ir keptais moliūgais
Gal vis dar turite nuo rudenio likusių moliugų? Šios salotos puikus būdas juos sunaudoti. Traškios, sočios ir labai skanios. Jas gardinu keptų arba marinuotų grilintų paprikų padažu. Jis labai lengvai pagaminamas, tiks ne tik ant salotų, bet ir valgyti kartu su bulvėmis ar naudoti kaip pagardą.
Ingredientai
- 100 g Moliūgas
- ½ a.š. Malta paprika
- 1 vnt. Morkos
- Salotos - Iceberg
- 1 sauja Salotos - mišinio
- 30 g Sojos pupelės
- Moliūgo sėklos - šiek tiek
- Raudonėlis - džiovintas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Padažui
- 2 vnt. Paprika
- 1 vnt. Raudonieji svogūnai
- Augalinis aliejus
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 sauja Migdolai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Jei tingite gaminti galite naudoti tiesiog Ajvar - keptų raudonujų paprikų padažą.
Paruošimas
- Pirmiausia pasiruoškite padažą ir iškepkite moliūgus. Moliūgus supjaustykite norimais gabaliukais. Suberkite paprikos miltelius, džiovintą raudonėlį, pipirų, druskos. Įpilite šiektiek aliejaus ir gerai išmaišykite. Kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje kol taps minkšti. Aš kepiau 30min. Padažui supjaustykite paprikas, susmulkinkite svogūnus.
- Ant įkaitintos keptuvės apkepkite paprikas kad paskrustu. Pakepinkite svogūnus, įspauskite česnako skiltelę. Sudėkite paprikas ir svogūnus į virtuvinį kombainą. Sutrinkite, įpilkite šaukštą aliejaus. Sudėkite migdolo riešutus, druską pipirus ir viską gerai sutrinkite.
- Morkas salotoms sutarkuokite arba supjaustykite smuliais šiaudeliais. Sumaišykite jas su salotų lapais. Ant viršaus dekite keptą moliūgą, sojos pupeles, paprikų padažą.
- Jei reikia pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!