Mus rasite
Paruošti traškūs kepti vištienos kepsneliai
Paruošti traškūs kepti vištienos kepsneliai

Receptai

Traškūs kepti vištienos gabalėliai – žolelių tešloje

Šie traškūs žolelių tešloje kepti vištienos gabalėliai – tai sultingi vištienos kąsneliai, apvolioti kvapnioje kiaušinių ir grietinės tešloje, lengvai apibarstyti miltais ir apkepti tobulumo! 😍 Pagardinti česnakų milteliais, šviežiomis petražolėmis ir krapais, jie puikiai subalansuoja švelnumą ir traškumą. Idealiai tinka kaip užkandis ar vakarienės baltymų šaltinis.

Patiekimo pasiūlymai:

  • Padažai: patiekite su česnakiniu jogurtiniu padažu, kečupu ar medaus-garstyčių padažu.
  • Garnyrai: tinka prie virtų ryžių ar šviežių daržovių salotų.
  • Užkandžiai: puikiai tinka su daržovių lazdelėmis ar duonos skrebučiais.
Traškūs kepti vištienos kepsneliai - žolelių tešloje

Traškūs kepti vištienos kepsneliai - žolelių tešloje

Karolina Puodžiūtė
Šie vištienos gabalėliai paverčia paprastus turimus ingredientus nepaprastai gardžiu patiekalu, kuris neabejotinai taps jūsų namų favoritu!
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite vištieną:

  • Vištienos krūtinėlę supjaustykite į mažus, vienodo dydžio 1–2 cm kubelius, kad keptų tolygiai ir būtų maksimaliai traškūs.

Paruoškite žolelių ir kiaušinių tešlą:

  • Vidutinio dydžio dubenyje išplakite 2 kiaušinius iki vientisos masės.
  • Įmaišykite grietinę, česnakų miltelius, smulkintas petražoles, krapus, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
  • Plakite, kol gausite vientisą tešlą.

Apvoliokite vištieną tešloje:

  • Sudėkite vištienos kubelius į kiaušinių mišinį ir švelniai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų visiškai padengtas žolelių tešla.

Apibarstykite miltais:

  • Lėkštėje paskleiskite miltus.
  • Iš paruoštos tešlos šaukšto pagalba suformuokite kepsnelius.
  • Perkelkite kepsnelius į miltus, lengvai apibarstykite, kad pasidengtų. Nukratykite miltų perteklių.

Įkaitinkite keptuvę:

  • Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite tiek aliejaus, kad padengtų dugną (2–3 v.š.). Kaitinkite, kol aliejus ims blizgėti, bet nerūks.

Kepkite kepsnelius:

  • Atsargiai sudėkite vištienos kepsnelius į keptuvę. Kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, retkarčiais apversdami, kol visos pusės taps giliai auksiniu rudumu, o vidinė temperatūra pasieks 74 °C. Išimkite kiaurasamčiu ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.
  • Kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, retkarčiais apversdami, kol visos pusės taps auksinės spalvos.
  • Išimkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.
    Traškūs kepti vištienos kepsneliai - žolelių tešloje

Iškart patiekite:

  • Papuoškite papildomomis petražolėmis ar krapais ir patiekite karštus su pasirinktu garnyru ar padažu.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą vištienos dalį? Taip, tinka vištienos šlaunelės be kaulų, tačiau jos gali būti riebesnės. Krūtinėlė užtikrina liesesnę ir vienodesnę tekstūrą.
  2. Kuo pakeisti grietinę tešloje? Grietinę galite keisti graikišku jogurtu, grietinėle arba net pienu, tačiau grietinė suteikia turtingą skonį ir tekstūrą.
  3. Ar galima kepti orkaitėje? Taip, sudėkite apvoliotus gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 °C temperatūroje 15–20 minučių, apverčiant.
  4. Kaip laikyti likučius? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje 180 °C temperatūroje, kad išliktų traškūs.
  5. Ar galima užšaldyti paruoštus gabalėlius? Taip, iškeptus gabalėlius galima užšaldyti iki 2 mėnesių. Atšildykite šaldytuve per naktį ir pašildykite orkaitėje, kad atkurtumėte traškumą.

Maistinė vertė

Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 4gBaltymai: 32gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 4gNatris: 380mgSkaidulos: 0gCukrus: 1g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų