
Voveraičių padažas su svogūnais ir grietine
Skanus grybų padažas gaminamas ne tik iš pievagrybių, bet ir iš pačių įvairiausių grybų rūšių. Padažą, galite pasigaminti ir iš voveraičių. Gaunasi labai skanus, nes turi ypatingą skonį, be to, labai ryškus dėl gražios oranžinės spalvos.Toks voveraičių padažas tiks prie daugumos lietuviškos virtuvės patiekalų.

Ingredientai
- 300 g Voveraitės
- 1 vnt. Svogūnai - dydelis
- 25 g Sviestas
- 100 g Grietinė
- 100 ml Grietinėlė
- 1 a.š. Kvietiniai miltai
- ½ stiklinė Vanduo
- Žalumynai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Susmulkinkite voveraites.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste iki auksinės spalvos.
- Suberkite voveraites ir toliau kepkite, kol išgaruos drėgmė.
- Suberkite miltus ir išmaišykite.
- Įpilkite verdančio vandens, toliau maišykite.
- Tada – grietinėlė ir grietinė. Padažą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Galite įdėti mėgstamų žalumynų.
- Troškinkite apie 5 minutes, kol sutirštės.Toks voveraičių padažas tiks prie daugumos lietuviškos virtuvės patiekalų.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!