Mus rasite
Varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais

Receptai

Varškės ir obuolių pyragas

Kuo šis receptas geras?

  1. Baltymų šaltinis: varškė ir kiaušiniai suteikia daug vertingų baltymų.
  2. Natūralus saldumas: obuoliai ir cinamonas sumažina pridėtinio cukraus poreikį.
  3. Mažai riebalų: naudojama nedaug sviesto ir grietinės, todėl desertas lengvesnis.
  4. Skonio įvairovė: švelni varškė, traški tešla ir obuoliai puikiai dera tarpusavyje.
  5. Lengva pritaikyti: receptą galite keisti pagal norus – obuolius pakeisti kriaušėmis ar kitais vaisiais.
Varškės pyragas su obuoliais

Varškės ir obuolių pyragas

Karolina Puodžiūtė
Traškus ir lengvas tešlos pagrindas, kreminės varškės įdaro tekstūra bei sultingi obuoliai – šis desertas ne tik pakerės jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks jaukumo rudens vakarui. Tai receptas, kuriame susijungia paprastumas ir neprilygstamas skonis!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes
Porcijos 8 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai:

Įdarui:

Paruošimas:
 

Tešlos paruošimas:

  • Sviestą, varškę ir cukrų gerai išmaišykite arba išplakite mikseriu iki vientisos masės.
  • Įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
  • Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Įdaro paruošimas:

  • Varškę, kiaušinius, cukrų, grietinę ir miltus (arba krakmolą) gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Obuolių paruošimas:

  • Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas. Dalį obuolių supjaustykite itin plonomis riekelėmis, kitą dalį – plonomis skiltelėmis.

Tešlos formavimas:

  • Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei kraštus, formuodami „krepšelį“.
  • Norėdami išvengti tešlos prilipimo, ištepkite formą sviestu ir pabarstykite miltais arba manų kruopomis.

Pyrago surinkimas:

  • Tešlos pagrindą pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  • Sudėkite plonai pjaustytus obuolių griežinėlius.
  • Supilkite varškės įdarą.
  • Ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles ir vėl pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.

Kepimas:

  • Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–45 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos, o įdaras sutvirtės.
  • Palikite pyragą visiškai atvėsti – tik tuomet įdaras visiškai sustings.

Patiekimas:

  • Pyragas puikiai tinka su puodeliu arbatos ar švelniu vanilės ledų rutuliuku.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti mažiau cukraus? Taip, galite reguliuoti cukraus kiekį pagal savo skonį.
  2. Ar vietoj obuolių tinka kiti vaisiai? Taip, kriaušės, persikai ar slyvos taip pat puikiai tiks.
  3. Ar reikia specialios kepimo formos? Nebūtinai, bet geriausia naudoti 20–22 cm skersmens apvalią formą.
  4. Kaip laikyti pyragą? Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
  5. Ar galima tešlą paruošti iš anksto? Taip, tešlą galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 210kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 7gRiebalai: 9g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų