
Receptai
Varškės ir obuolių pyragas
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Baltymų šaltinis: varškė ir kiaušiniai suteikia daug vertingų baltymų.
- Natūralus saldumas: obuoliai ir cinamonas sumažina pridėtinio cukraus poreikį.
- Mažai riebalų: naudojama nedaug sviesto ir grietinės, todėl desertas lengvesnis.
- Skonio įvairovė: švelni varškė, traški tešla ir obuoliai puikiai dera tarpusavyje.
- Lengva pritaikyti: receptą galite keisti pagal norus – obuolius pakeisti kriaušėmis ar kitais vaisiais.

Varškės ir obuolių pyragas
Traškus ir lengvas tešlos pagrindas, kreminės varškės įdaro tekstūra bei sultingi obuoliai – šis desertas ne tik pakerės jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks jaukumo rudens vakarui. Tai receptas, kuriame susijungia paprastumas ir neprilygstamas skonis!
Reklama
Ingredientai:
Tešlai:
- 140 g Kvietiniai miltai
- 75 g Sviestas
- 75 g Varškė
- 40 g Cukrus
- ½ a.š. Kepimo milteliai
Įdarui:
- 300 g Varškė
- 3 vnt. Obuoliai
- 50 g Grietinė
- 60 g Cukrus
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 20 g Kvietiniai miltai - arba kukurūzų krakmolas
- Cukraus ir cinamono mišinys - pabarstymui
Paruošimas:
Tešlos paruošimas:
- Sviestą, varškę ir cukrų gerai išmaišykite arba išplakite mikseriu iki vientisos masės.
- Įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
- Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Įdaro paruošimas:
- Varškę, kiaušinius, cukrų, grietinę ir miltus (arba krakmolą) gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Obuolių paruošimas:
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas. Dalį obuolių supjaustykite itin plonomis riekelėmis, kitą dalį – plonomis skiltelėmis.
Tešlos formavimas:
- Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei kraštus, formuodami „krepšelį“.
- Norėdami išvengti tešlos prilipimo, ištepkite formą sviestu ir pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
Pyrago surinkimas:
- Tešlos pagrindą pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
- Sudėkite plonai pjaustytus obuolių griežinėlius.
- Supilkite varškės įdarą.
- Ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles ir vėl pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
Kepimas:
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–45 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos, o įdaras sutvirtės.
- Palikite pyragą visiškai atvėsti – tik tuomet įdaras visiškai sustings.
Patiekimas:
- Pyragas puikiai tinka su puodeliu arbatos ar švelniu vanilės ledų rutuliuku.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galiu naudoti mažiau cukraus? Taip, galite reguliuoti cukraus kiekį pagal savo skonį.
- Ar vietoj obuolių tinka kiti vaisiai? Taip, kriaušės, persikai ar slyvos taip pat puikiai tiks.
- Ar reikia specialios kepimo formos? Nebūtinai, bet geriausia naudoti 20–22 cm skersmens apvalią formą.
- Kaip laikyti pyragą? Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
- Ar galima tešlą paruošti iš anksto? Taip, tešlą galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 210kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 7gRiebalai: 9g

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
