
Varškės virtinukų receptas
Labai paprastas receptas kūrį norėjosi priminti. Kas kartą valgant juos prisimenu vaikystę. Nežinau kodėl, bet man tai labai primena vasaros pietus. Gal todėl, kad dažniausiai valgydavau juos vasara?
Ingredientai
- 200 g Varškė
- 1 puodelis Kvietiniai miltai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Druska - pagal skonį
- Cukrus - pagal skonį
Paruošimas
- Pirmiausia varškę, kiaušinį, po žiupsnį cukraus bei druskos dėkite į indą - trinkite šakutės pagalba.
- Tuomet pridėkite miltų – tiek, kad pradžioj maišyti, paskui būtų galima minkyti. Vyniokite tešlą į dešreles, pjaustykite į maždaug 2 centimetrų gabalėlius. Galite sukti į rutuliukus. Arba perbraukite per bulvinės tarkos vidinę pusę.
- Tada pasūdykite bei užvirkite vandenį – meskite virtinukus į puodą. Laukite kol iškils. Kai jie jau plaukioja paviršiuje virkite maždaug 4-5 minutes.
- Tuo tarpu kol virtinukai verda, pasigaminkite padažą – į keptuvę meskite maždaug piršto dydžio sviesto gabaliuką, porą šaukštų grietinės bei druskos. Padažiuką patiekite su išvirtais virtinukais. Skanaus! ❤️

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!