Mus rasite
Virtų bulvių apkepo su faršu receptas
Virtų bulvių apkepo receptas @būvis.lt fotografija

Receptai

Virtų bulvių apkepas su faršu

Šiandien ruošiame minkštą virtų bulvių apkepą su mėsa. Savo recepte aš pateikiu ingredientus jau išgrynintu pavidalu, tai yra, nurodysiu grynąjį svorį.

Nesvarbu, pagal kokį receptą gaminsite virtų bulvių apkepą, vis tiek turite atsižvelgti į kai kuriuos niuansus, kad patiekalas tikrai pasisektų. Pavyzdžiui, bulvių būna įvairių – sausesnių ir drėgnesnių. Vadinasi, pieno kiekį galima šiek tiek sumažinti, kad apkepas būtų lengvai išimamas iš formos ir neištižtu.

Virtų bulvių apkepo su faršu receptas

Virtų bulvių apkepas su faršu

Karolina Puodžiūtė
Būtinai pasigaminkite
4 | 1 įvertinimas
Mitybos planas
Paruošimo laikas 1 hour 30 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Bendras laikas 2 hours 10 minutes
Porcijos 3
Kalorijos 124 kcal

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nuvalykite bulves ir išvirkite, kol suminkštės. Sūdymas šiame etape nebūtinas.
  • Jautieną užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite virti. Užvirus nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 20 min.
  • Į puodą įdėkite visą nuvalytą svogūną ir toliau virkite, kol mėsa išvirs. Norėdami nustatyti, ar mėsa išvirusi, ją reikia pradurti šakute ar peiliu. Jei šakutė ar peilis lengvai, be pasipriešinimo patenka į mėsą, ji yra paruošta.
  • Nuo virtų bulvių visiškai nupilkite visą vandenį ir jas sutrinkite. Šiek tiek atvėsinkite.
  • Supilkite karštą pieną. Pilkite ne viską iš karto, o po truputį, kad būtų galima kontroliuoti konsistenciją.
  • Įmuškite žalią kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Dabar į bulvių košę galite įberti druskos.
  • Išvirusią mėsą ir svogūnus išimkite iš puodo ir viską kartu sumalkite mėsmalės pagalba. Jei gausis šiek tiek sausa, įpilkite šiek tiek sultinio, kuriame buvo virta mėsa. Paruoštą maltą mėsą būtinai pasūdykite.
  • Paruoškite kepimo formą. Būtų geriau, jei ji būtų neprideganti. Formą gerai ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite dalį bulvių košės. Išlyginkite ją.
  • Paruoštą faršą dėkite ant bulvių košės.
  • Ir tada paskutinis bulvių košės sluoksnis. Apkepo paviršių patepkite tirpintu sviestu. Pašaukite į iki 220-230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol švelniai apskrus. Apkepo aukštis neturi viršyti 4-5 cm.
  • Išimkite paruoštą apkepą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti iki šiltos būsenos, kad stabilizuotųsi. Tada galite atsargiai apversti ant lėkštės ir supjaustyti porcijomis. Arba išimkite porcijomis supjaustytas dalis tiesiai iš formos.

Pastabos

Virtų bulvių apkepas su malta mėsa yra paruoštas. Galite patiekti su grietine, pomidorų padažu ir lydytu sviestu. Skanaus!

Nutrition

Calories: 124kcal
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Mitybos planai
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų