
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą.Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške.
Ingredientai
Paplotėliams:
- 400 g Bulvės - virtos
- 4 v.š. Varškė
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 3 v.š. Kvietiniai miltai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus
Paruošimas
- Virtas bulves sumalame. Į dubenį mušame kiaušinį, dedame varškę, miltus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius. Kepame ant silpnos kaitros, uždengę dangčiu, kol paplotėliai iškeps ir apskrus.
- Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę, pagardiname druska ir muskato riešutu.
- Iškepusius paplotėlius apliejame padažu, pabarstome krapais.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!