Mus rasite
Vištiena garstyčių padaže

Receptai

Vištiena garstyčių padaže – greita ir labai skanu

Kuo šis receptas naudingas?

  • 🥦 Baltymų šaltinis – vištiena aprūpina organizmą svarbiais baltymais, reikalingais raumenų augimui ir imuninei sistemai.
  • 💪 Sotus, bet subalansuotas – grietinėlės ir garstyčių padažas suteikia sotumo, o švelnus saldumo ir aštrumo balansas nedidina cukraus kiekio kraujyje.
  • 🧄 Naudingi ingredientai – česnakas ir poras turi priešuždegiminių savybių bei palaiko virškinimo sistemą.
  • 🔥 Lengva virti ir greitai paruošiama – paprasta gamyba be ilgo stovėjimo prie puodų.
  • 🍽️ Universalus patiekalas – tinka tiek pietums, tiek vakarienei, puikiai dera su virtais ryžiais, bulvėmis ar daržovėmis.
Vištiena garstyčių padaže

Vištiena garstyčių padaže

paprastai_su_karolina
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 5 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Medus ir jo produktai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Suprieskoniuojame gerai įtrindami vištienos gabaliukus su druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir trupučiu alyvuogių aliejumi.
  • Į keptuvę pilame aliejaus, dedame sviestą ir apkepiname vištieną ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Iškepusią vištieną išimame iš keptuvės.
  • Į tapačią keptuvę beriame smulkintus porus ir apkepiname iki minkštumo. Tada suberiame kapotą česnaką ir dar kelias minutes pakepiname.
  • Pilame grietinėlę, dedame garstyčias, medų, beriame druska, pipirus pagal skonį ir maišydami laukiame kol užvirs.
  • Sudedame į padažą vištieną, apšlakstome ant viršaus padažu, uždarome dangtį ir leidžiame pasitroškinti 5 min. Tada išjungiame ir dar ramiai paliekame 5 min.
  • Garnyrui rinkausi virtus ryžius ir kopūstų salotas.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokias garstyčias? Taip, bet angliškos suteikia švelnų, subalansuotą skonį. Aštresnės garstyčios gali pakeisti patiekalo charakterį.
  2. Kuo pakeisti grietinėlę? Galima naudoti augalinę grietinėlę (pvz., avižų ar kokosų), tačiau skonis šiek tiek skirsis.
  3. Ar galima naudoti vištienos krūtinėlę vietoj šlaunelių? Taip, bet krūtinėlė gali būti sausesnė – reikėtų neperkepti.
  4. Ar galima gaminti be medaus? Žinoma, tačiau medus suteikia švelnaus saldumo ir subalansuoja garstyčių aštrumą.
  5. Ką daryti, jei neturiu poro? Galite naudoti smulkintą svogūną – skonis šiek tiek skirsis, bet patiekalas išliks gardus.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



NORMALIŲ ŽMONIŲ INFLUENCERĖ👌gamink👩🏻‍🍳sodink👩🏻‍🌾augink💚

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų