Mus rasite
Paruošta vištiena kreminiame padaže
Paruošta vištiena kreminiame padaže

Receptai

Vištiena kreminiame padaže su bulvėmis

Kuo šis receptas geras?

  1. Subalansuotas maistinių medžiagų derinys: baltymai iš vištienos ir angliavandeniai iš bulvių.
  2. Paprastas paruošimas: vienoje keptuvėje gaminamas patiekalas taupo laiką.
  3. Aromatingumas: naudojami prieskoniai ir šviežia kalendra suteikia ypatingą skonį.
  4. Sultinga tekstūra: kreminis padažas išlaiko vištieną minkštą ir sultingą.
  5. Universalu: patiekalą galima pritaikyti prie skirtingų dietos poreikių – be bulvių tinka su duona arba salotomis.
Paruošta vištiena kreminiame padaže

Vištiena kreminiame padaže su bulvėmis

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas įkvėptas tradicinio gruzinų patiekalo "Čkmeruli" (arba "Škmeruli"), kuris pasižymi aromatingu česnakiniu padažu ir sultinga vištiena. Čia pridėtos bulvės, kad patiekalas taptų dar sotesnis, nereikalaujantis papildomo garnyro. Idealus pasirinkimas jaukiems šeimos pietums ar vakarienei!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Bendras laikas 1 hour 20 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Marinavimas: vištienos šlauneles įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Palikite marinuotis 30 minučių arba kelias valandas.
  • Apkepimas: marinuotas vištienos šlauneles apkepkite keptuvėje iki auksinės plutelės.
  • Bulvių paruošimas: bulves supjaustykite stambiais gabalėliais ir apkepkite toje pačioje keptuvėje iki gražios plutelės. Bulvės turėtų būti pusiau iškeptos.
  • Sudedame į kepimo indą: vištieną ir bulves perkelkite į kepimo formą arba palikite keptuvėje, jei ji tinkama orkaitėj.
  • Padažo ruošimas: į grietinėlę suberkite "Chmeli-suneli", smulkintą kalendrą, išspaustą česnaką ir šiek tiek druskos pagal skonį.
  • Kepimas: paruoštu padažu užpilkite vištieną ir bulves. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.
  • Patiekimas: patiekite šiltą, kartu su grietinėlės padažu.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar būtina naudoti kalendrą? Ne, ją galite pakeisti petražolėmis arba visai nenaudoti, jei nemėgstate kalendros.
  2. Kuo pakeisti "Chmeli-suneli" prieskonius? Vietoj jų galite naudoti džiovintus bazilikus, raudonėlius arba kitus mėgstamus žolelių mišinius.
  3. Ar galima naudoti kitą vištienos dalį? Taip, tiks ir vištienos krūtinėlė, tačiau ji gali būti sausoka, todėl ją gerai padengtame padaže reikėtų kepti trumpiau.
  4. Ar galima šį patiekalą ruošti be bulvių? Žinoma, galite jas pakeisti daržovėmis, ryžiais arba patiekti su duona.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 190kcalAngliavandeniai: 9gBaltymai: 9gRiebalai: 13g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų