Receptai
Vištienos krūtinėlės suktinukai
Publikuota:
Vištienos krūtinėlės suktinukai kepti orkaitėje
Dauguma portugalų gamina patiekalus su vištiena. Be to, jie patiekiami garsiuose šalies restoranuose.Norėdami išbandyti portugalų virtuvę, turėtumėte paruošti šį patiekalą.
Reklama
Ingredientai:
- 3 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 80 g Sūris
- 100 g Sviestas
- 1 kekė Krapai
- 1 a.š. Medus
- Raudonėlis - pagal skonį
- 1 a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 1 vnt. Kiaušiniai - apvoliojimui
- Džiuvesėliai - apvoliojimui
Paruošimas:
- Vištienos filė išilgai supjaustykite plonais kepsneliais. Uždenkite kepsnius maistine plėvele ir muškite plaktuku, kol jie taps plonesni.
- Kepsnelius pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepsnelius išmušame iš kitos pusės, taip pat įberiame druskos, pipirų.
- Smulkiai supjaustykite krapus, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Dubenyje sumaišykite sūrį ir krapus. Ant kiekvieno kepsnio paskirstykite sviestą, o ant paviršiaus uždėkite krapų ir sūrio mišinį.
- Kiekvieną kepsnį susukite į vyniotinį su įdaru viduje.
- Kiekvieną ritinį padalinkite į dvi dalis. Į atskirą indą įmuškite kiaušinį ir išplakite.
- Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir sutepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną suktinuką pamirkykite kiaušinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo skardos.
- Kepkite suktinukus 180℃ laipsnių temperatūroje 40 minučių. Šiuo metu pomidorus, česnaką ir papriką supjaustykite mažais griežinėliais.
- Daržoves ir česnaką pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, suberkite raudonėlį ir medų. Sudėkite daržoves į blenderio dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Gaunasi sūrio vištienos suktinukai su daržovių padažu.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!