Vištiena yra puikus liesų baltymų šaltinis, padedantis palaikyti raumenų masę. Špinatai turi daug geležies, vitamino K ir skaidulų, kurie naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai. Sūris suteikia švelnumo ir skonio, o bekonas – traškumo.

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu
Šie vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu yra puikus patiekalas, kuriame dera švelni vištiena, šviežumo suteikiantis citrinos aromatas ir sotus špinatų įdaras. Sultingas sūrio įdaras ir traškus bekonas sukuria nepamirštamą skonio derinį, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai
- 4 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 230 g Špinatai
- 1 vnt. Citrina
- 120 g Sūris
- 8 vnt. Šoninė
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 1 v.š. Augalinis aliejus
Paruošimas
- Vištienos filė suvyniokite į maistinę plėvelę ir švelniai išmuškite virtuviniu plaktuku, kad filė būtų plonesnė.
- Špinatus gerai išspauskite, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę.
- Nuo citrinos nutarkuokite žievelę (apie 1 arbatinį šaukštelį) ir išspauskite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.
- Špinatus sumaišykite su sūriu, citrinos žievele, sultimis, druska ir pipirais.
- Dėkite špinatų įdarą ant kiekvieno vištienos gabalėlio, suvyniokite į suktinukus, o po to apvyniokite bekonu. Išdėliokite suktinukus į aliejumi pateptą kepimo formą.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol suktinukai taps auksinės spalvos.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai
- Ar galiu naudoti šviežius špinatus vietoje šaldytų? Taip, galite naudoti šviežius špinatus, tiesiog prieš dedant į įdarą juos trumpai apvirkite ar apkepkite.
- Kokią alternatyvą naudoti vietoje bekono? Galite naudoti kalakutienos bekoną arba tiesiog apsieiti be jo, jei norite lengvesnio patiekalo.
- Ar galiu naudoti kitokį sūrį? Taip, galite naudoti kitokį mėgstamą sūrį, kuris gerai lydosi, pavyzdžiui, mocarelą ar rikotą.
- Ar galiu šiuos suktinukus kepti keptuvėje vietoje orkaitės? Taip, suktinukus galite kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies, tačiau rekomenduojama uždengti keptuvę, kad mėsa gerai iškeptų.
- Kaip patiekalą padaryti mažiau kaloringą? Galite sumažinti bekono kiekį arba naudoti lengvesnę sūrio versiją, kad sumažintumėte riebalų ir kalorijų kiekį.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!