Mus rasite
Paruoštas cukinijos vyniotinis su grybais
Paruoštas cukinijos vyniotinis su grybais

Receptai

Vyniotinis iš cukinijos su grybais

Kuo šis receptas geras?

  1. Maistinga sudėtis: grybai suteikia daug skaidulų ir mineralų, o cukinijos yra mažai kaloringos ir gausios vitaminų.
  2. Baltymų šaltinis: kiaušiniai ir sūris suteikia reikalingų baltymų.
  3. Puikus užkandis: vyniotinis gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas.
  4. Tinka įvairioms progoms: lengvas, tačiau elegantiškas užkandis tiks ir kasdienai, ir šventėms.
Vyniotinis iš cukinijos su grybais

Cukinijų vyniotinis su grybais

Karolina Puodžiūtė
Švelnus cukinijų vyniotinis su grybais – tai rudens gėrybių įkvėptas patiekalas, kuris patiks tiek gurmanams, tiek norintiems lengvesnio, bet skanaus užkandžio. Šis receptas sujungia miško grybų aromatą, šviežių cukinijų gaivumą ir kreminę sūrio tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas vakarienei ar kaip šventinio stalo puošmena.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 45 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai:

Įdarui:

Paruošimas:
 

Įdaras:

  • Grybus išvalykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite augaliniame aliejuje iki minkštumo.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite iki auksinės spalvos ir sumaišykite su grybais.
  • Grybų mišinį sutrinkite trintuvu (galite naudoti ir mėsmalę), įmaišykite čiobrelio lapelius, sviestą, druską, pipirus. Pakaitinkite dar kelias minutes ir palikite atvėsti.
    Įdaro paruošimas vyniotiniui

Tešla:

  • Nuvalytas cukinijas sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 15 minučių, kad išsiskirtų skystis. Nuspauskite skysčio perteklių.
  • Į dubenį sudėkite cukinijas, miltus, kefyrą, smulkintus žalumynus, česnaką, druską, pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (ventiliatoriaus režimu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite aliejumi ir tolygiai paskirstykite tešlą. Kepkite 15–16 minučių, kol tešla lengvai paruduos.

Suktinuko formavimas:

  • Atvėsusią tešlą ištepkite lydytu sūriu, paskleiskite grybų įdarą ir sandariai suvyniokite į suktinuką.
  • Leiskite suktinukui pailsėti šaldytuve bent valandą, kad skoniai susimaišytų.
    Susuktas vyniotinis su grybais
  • Prieš patiekiant supjaustykite porcijomis ir, jei reikia, pašildykite mikrobangų krosnelėje. Užkandį galima valgyti ir šaltą
    Vyniotinis iš cukinijos su grybais
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokius grybus? Taip, galite rinktis pievagrybius ar kitus mėgstamus grybus.
  2. Kuo galima pakeisti kefyrą? Kefyrą galite pakeisti natūraliu jogurtu ar grietine.
  3. Kiek laiko galima laikyti vyniotinį? Šaldytuve jis išsilaiko iki 3 dienų.
  4. Ar galima naudoti augalinį sūrį? Taip, jei norite veganiško varianto, rinkitės augalinį sūrį.

Maistingumas

Kalorijos: 180kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 7gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Rekomenduoju užkandžius:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų