
Receptai
Žalieji deivės ryžiai
Sužinosite: Išskleisti
Vieno balo šiems ryžiams pritrūko tik todėl, kad tai tiesiog ryžiai. Bet šie ryžiai nėra paprasti – jų skonis puikus. Aš valgiau juos pusryčiams, o draugas valgė su vištiena ir sakė, kad labai tinka. Taigi mėgstantiems didesnes porcijas šie ryžiai labiau tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Na, o man jie buvo tiesiog skanūs ir vieni – labai subtilaus skonio, beprotiškai kvapnūs ir gaivūs dėl šviežiai spaustų citrinos sulčių. O pats nuostabiausias dalykas yra tas, kad šie ryžiai yra pavasariškai žali – fantastika!

Žalieji deivės ryžiai (Green goddess rice)
Įrankiai
Ingredientai:
- 1 ½ puodelis Ryžiai basmati (arba stiklinės, jei matuojate stiklinėmis)
- 1 vnt. Avokadas (recepte rašė, kad reikia mažo avokado, bet aš siūlyčiau rinktis didesnį, kad žalia ryžių spalva būtų intensyvesnė)
- 5 šakelės Bazilikas (ant jų turi būti daug bazilikų lapų)
- 1 vnt. Citrinos sultys šviežiai spaustų
- 3 v.š. Alyvuogių aliejus (aš aliejaus kiekį sumažinau iki vieno valgomojo šaukšto)
- ¼ puodelis Vanduo
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Paruošimas:
- Puode užvirkite tris puodelius pasūdyto vandens, suberkite ryžius ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Kol ryžiai verda, paruoškite padažą: susmulkinkite baziliką ir kartu su avokadu, aliejumi, citrinos sultimis bei ketvirtadaliu puodelio vandens, blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės, kuri bus grietinės konsistencijos tirštumo. Aš blenderio neturiu, todėl viską sutryniau su šakute – žinoma, bazilikas nesusitrynė, todėl ryžiai nebuvo tokie žali, kokių norėjau.
- Supilkite šį padažą į išvirusius ryžius, papipiruokite, pridėkite dar druskos, jei trūksta.
- Patiekite su šviežių bazilikų lapeliais. Šie ryžiai kaip garnyras tinka prie paukštienos ir žuvies patiekalų bei, manau, ypatingai tiktų šiltą vasaros vakarą prie kvapnių šašlykų. Skanaus!
Pastabos
- Įvertinimas: 9/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta. Jei turite blenderį – visai nėra ką veikti (aš šiek tiek užtrukau, nes blenderio neturiu).
- Šaltinis: Tai garsios kulinarės Claire Robinson receptas.