Mus rasite
Žalieji deivės ryžiai
Žalieji deivės ryžiai (Green goddess rice) @būvis.lt

Receptai

Žalieji deivės ryžiai

Vieno balo šiems ryžiams pritrūko tik todėl, kad tai tiesiog ryžiai. Bet šie ryžiai nėra paprasti – jų skonis puikus. Aš valgiau juos pusryčiams, o draugas valgė su vištiena ir sakė, kad labai tinka. Taigi mėgstantiems didesnes porcijas šie ryžiai labiau tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Na, o man jie buvo tiesiog skanūs ir vieni – labai subtilaus skonio, beprotiškai kvapnūs ir gaivūs dėl šviežiai spaustų citrinos sulčių. O pats nuostabiausias dalykas yra tas, kad šie ryžiai yra pavasariškai žali – fantastika!

Žalieji deivės ryžiai

Žalieji deivės ryžiai (Green goddess rice)

Karolina Puodžiūtė
Jei gaminsite, jokiu būdu nekeiskite šviežių bazilikų džiovintais – skonis bus nebe tas.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Trintuvas
Reklama

Ingredientai:
  

  • 1 ½ puodelis Ryžiai - basmati (arba stiklinės, jei matuojate stiklinėmis)
  • 1 vnt. Avokadas - (recepte rašė, kad reikia mažo avokado, bet aš siūlyčiau rinktis didesnį, kad žalia ryžių spalva būtų intensyvesnė)
  • 5 šakelės Bazilikas - (ant jų turi būti daug bazilikų lapų)
  • 1 vnt. Citrinos sultys - šviežiai spaustų
  • 3 v.š. Alyvuogių aliejus - (aš aliejaus kiekį sumažinau iki vieno valgomojo šaukšto)
  • ¼ puodelis Vanduo
  • Juodieji pipirai - pagal skonį
  • Druska - pagal skonį

Paruošimas:
 

  • Puode užvirkite tris puodelius pasūdyto vandens, suberkite ryžius ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
  • Kol ryžiai verda, paruoškite padažą: susmulkinkite baziliką ir kartu su avokadu, aliejumi, citrinos sultimis bei ketvirtadaliu puodelio vandens, blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės, kuri bus grietinės konsistencijos tirštumo. Aš blenderio neturiu, todėl viską sutryniau su šakute – žinoma, bazilikas nesusitrynė, todėl ryžiai nebuvo tokie žali, kokių norėjau.
  • Supilkite šį padažą į išvirusius ryžius, papipiruokite, pridėkite dar druskos, jei trūksta.
  • Patiekite su šviežių bazilikų lapeliais. Šie ryžiai kaip garnyras tinka prie paukštienos ir žuvies patiekalų bei, manau, ypatingai tiktų šiltą vasaros vakarą prie kvapnių šašlykų. Skanaus!
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 9/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta. Jei turite blenderį – visai nėra ką veikti (aš šiek tiek užtrukau, nes blenderio neturiu).
  • Šaltinis: Tai garsios kulinarės Claire Robinson receptas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų