
Receptai
Žuvis su bulvytėmis ir trintais žirniais
Publikuota:
Šiais laikais retas moka tinkamai paruošti žuvį su bulvytėmis, tačiau yra šaunuolių, kurie šį darbą išmano tikrai puikiai. Jei vis dėlto nuspręsite gaminti patys, štai receptas, kurį naudoju. Namuose neverta gaminti žuvies su bulvytėmis daugiau nei 4 žmonėms – kitaip tai bus tikras vargas (nebent turite didelę gruzdintuvę).

Žuvis su bulvytėmis ir trintais žirniais
Ant stalo taip pat turi būti traškių saldžių marinuotų agurkėlių bei marinuotų svogūnų (jei šalia nėra jūsų antrosios pusės!). Tinka ir marinuotos aitriosios paprikos. Visus juos galite užpilti trupučiu pigaus salyklo acto bei „Heinz” kečupu (ir jokiu kitu).
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- Saulėgrąžų aliejus - gruzdinimui
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Juodieji pipirai
- 225 g Žuvis - baltos žuvies filė be kaulų
- 225 g Kvietiniai miltai - ir šiek tiek – pabarstyti
- 285 ml Alus - gero šalto
- 3 a.š. Kepimo milteliai - su kaupu
- 900 g Bulvės - nuskustos ir lazdelėmis supjaustytos
Trintiems žirniams
- Sviestas - gabalėlis
- 4 saujos Žirniai - išlukštenti
- 1 saujelė Mėtos - lapelius nuskinkite ir supjaustykite
- 1 vnt. Citrinos sultys - išspaustų
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia paruoškite žirnius. Į keptuvę įdėkite sviesto gabalėlį, suberkite žirnius ir supjaustytas mėtas. Uždenkite ir lėtai kaitinkite apie 10 minučių. Išspauskite citrinos sulčių ir supilkite, pabarstykite druska bei pipirais. Žirnius galite sutrinti virtuviniu kombainu arba rankiniu būdu – kad masė būtų tiršta ir tiktų žuviai padažyti. Laikykite šiltai, kol paruošite žuvį ir bulvių lazdeles.
- Į gilią gruzdintuvę arba didelį prikaistuvį įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Sumaišykite kartu druską ir pipirus, apibarstykite žuvies filė iš abiejų pusių. Tai padės pašalinti vandens perteklių, o žuvis bus mėsinga.
- Gerai suplakite miltus, alų ir kepimo miltelius, kol masė taps pusiau suplaktos grietinėlės tirštumo (t. y. turėtų prilipti prie tepamo paviršiaus). Kiekvieną žuvies filė gabalėlį pabarstykite miltais ir pamirkykite suplaktoje masėje; perteklių nuvarvinkite. Laikydami už galo nardinkite žuvies filė gabalėlius vieną po kito į aliejų (saugokitės, kad neapsitaškytumėte) – nuo gruzdintuvės dydžio priklauso, kiek gabalėlių tilps vienu metu. Kepkite žuvį apie 4 minutes arba kol tešla parusvės ir taps traški.
- Tuo metu sūdytame verdančiame vandenyje apie 4-5 minutes apvirkite bulvių lazdeles, kol suminkštės, tačiau nepraras savo formos; nukoškite kiaurasamčiu ir palikite visiškai išdžiūti. Kai visa drėgmė išgaruos, kepkite bulvytes aliejuje, kuriame kepėte žuvį, – 180 °C temperatūroje – kol taps traškios ir parusvės.
- Kol jos kepa, galite sudėti žuvį ant kepimo skardos ir kelioms minutėms įkišti į 180 °C temperatūros orkaitę. Taip žuvis išliks traški, kol baigsite ruošti bulvytes.
Reklama
Pastabos
Iškepusias bulvytes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite druska ir patiekite su žuvimi bei trintais žirniais.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
