Receptai
Sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Publikuota:
- Lankstumas. Receptą galima pritaikyti pagal jūsų mėgstamus džiovintus vaisius ar riešutus.
- Maistingumas. Džiovinti vaisiai suteikia natūralaus saldumo, o riešutai – sveikųjų riebalų.
- Paprastumas. Ingredientai lengvai prieinami, o paruošimas nereikalauja daug pastangų.
- Aromatas. Cinamonas ir imbieras pripildo namus jaukiais kvapais.
- Universalumas. Galima mėgautis minkštais sausainiais arba iškepti traškius skrebučius.
Sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Šie sausainiai – idealus pasirinkimas jaukiai vakarienei, draugų vaišėms ar kalėdiniam stalui. Jie lengvai paruošiami, o naudojami prieskoniai ir džiovinti vaisiai suteikia ypatingą skonį bei aromatą. Jei norisi traškumo, sausainius galima kepti ilgiau, kad jie primintų skanius skrebučius.
Reklama
Ingredientai:
- 250 g Kvietiniai miltai
- 180 g Sviestas - kambario temperatūros
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 200 g Džiovinti vaisiai - pvz., razinos, abrikosai
- 30 g Anakardžių riešutai
- ½ a.š. Cinamonas
- ½ a.š. Imbieras - maltas
- 3 v.š. Cukrus
- 1 žiupsnelis Druska
- ½ a.š. Vanilinis cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Paruošimas:
Tešlos paruošimas:
- Sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos, purios masės.
- Įmuškite kiaušinį, įmaišykite prieskonius ir žiupsnelį druskos.
- Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vienalytės masės.
- Įmaišykite smulkintus džiovintus vaisius ir anakardžių riešutus.
- Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite dešras, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 min.
Kepimas:
- Atšaldytą tešlą supjaustykite riekelėmis.
- Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. (jei norite traškesnių, kepkite ilgiau).Rekomenduoju:Imbieriniai sausainiai kalėdoms | Pyragas su mandarinais | Aguonų vyniotinis | Imbieriniai sausainiai su kakava
Video
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima vietoje anakardžių naudoti kitus riešutus? Taip, tiks graikiniai riešutai, migdolai ar lazdyno riešutai.
- Kuo pakeisti džiovintus vaisius? Galite naudoti šokolado gabaliukus ar džiovintas uogas, pvz., spanguoles.
- Ar galima tešlą laikyti ilgiau šaldiklyje? Taip, tešlą galima laikyti iki 1 mėnesio, tik prieš kepimą atšildykite.
- Ką daryti, jei sausainiai per greitai skrunda? Sumažinkite temperatūrą iki 170 °C arba kepkite trumpiau.
- Ar galima naudoti margariną vietoje sviesto? Galima, tačiau sviestas sveikesnis, suteikia geresnį skonį ir tekstūrą.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 260kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 14g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!