Kuo šis patiekalas man patinka:
- Maistingas – vištienos širdelės yra puikus baltymų ir geležies šaltinis.
- Aromatingas – prieskoniai, tokie kaip ciberžolė ir čiobreliai, suteikia patiekalui išraiškingą skonį.
- Ekonomiškas – subproduktai yra pigesni už įprastą mėsą, tačiau iš jų galima paruošti itin skanius patiekalus.
- Lengvai pritaikomas – galima papildyti daržovėmis arba eksperimentuoti su prieskoniais.
- Tirštas padažas – guliašą lengva derinti su bulvėmis, virtais ryžiais ar makaronais.

Vištienos širdelių guliašas keptuvėje
Širdelių guliašas – tai sotus, aromatingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei. Ciberžolės ir čiobrelių dėka širdelės įgauna ypatingą skonį, o tirštas padažas suteikia patiekalui malonaus švelnumo. Tai puikus būdas skaniai ir naudingai panaudoti vištienos subproduktus!
Ingredientai:
- 1 kg Vištienos širdelės
- 2 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Lauro lapas
- ½ a.š. Ciberžolė
- ½ a.š. Čiobrelis - džiovintas
- 1 v.š. Pomidorų pasta
- 800 ml Vanduo
- 25 g Kvietiniai miltai
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite, kol suminkštės.
- Pašalinkite riebalus ir kraujagysles nuo širdelių. Sudėkite jas į keptuvę prie svogūnų ir kepkite, kol išsiskirs skystis.
- Morką supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Įberkite lauro lapą, druską, pipirus, ciberžolę ir čiobrelius. Maišydami kepkite dar 5 minutes.
- Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite pusę vandens. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
- Likusį vandenį sumaišykite su miltais, kad neliktų gumulėlių, ir supilkite į keptuvę.
- Guliašą troškinkite dar 10 minučių be dangčio, kol padažas sutirštės. Prieš patiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar būtina valyti vištienos širdeles? Taip, rekomenduojama pašalinti riebalus ir kraujagysles, kad patiekalas būtų skanesnis.
- Ar galima naudoti kitus prieskonius? Taip, galite eksperimentuoti su česnakais, paprika ar bazilikais pagal savo skonį.
- Ką daryti, jei padažas per tirštas? Įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir dar šiek tiek pakaitinkite.
- Ar galima šį guliašą laikyti šaldytuve? Žinoma, šaldytuve jis išsilaiko net iki 3 dienų, o pašildytas tampa dar skanesnis.
- Koks garnyras geriausiai tinka prie šio patiekalo? Puikiai dera su bulvių koše, ryžiais ar virtais makaronais.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!