Receptai
Aštri mėsos sriuba su šonkauliukais
Publikuota:
Tokiai sriubai ruošti naudoju savo naminius pomidorų paruoštukus. T. y. vasarą saulėje sunokę trinti pomidorai su česnaku, baziliku. Tyrę užšaldau į nedidelės talpos indelius ir mėgaujuosi tikru pomidorų skoniu dar žiemos metu.
Žinoma jeigu neturite savo naminių pomidorų tyrės puikiai tiks ir konservuoti pomidorai ar pomidorų padažas.
Aštri mėsos sriuba su šonkauliukais
Pamėgome su šeima valgyti štai tokias aštrias mėsos sriubas. Tai ir sriuba ir pagrindinis patiekalas viename. Kai ruošiu tokią sriubą – visi būna laimingi. O tai gero maisto ženklas.
Reklama
Ingredientai:
- 700 g Kiaulienos šonkauliukai
- 5 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Poras
- 1 vnt. Paprika
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 skardinė Raudonos pupelės - konservuotos
- 2 vnt. Čili pipiras
- 3 skiltelės Česnakai
- 400 ml Trinti pomidorai - naudojau naminius
- 3 v.š. Ryžiai
- 1 a.š. Mėsos prieskoniai
- 3 vnt. Lauro lapas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 2 l Vanduo
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Kiaulienos šonkauliukus pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, mėsos prieskoniais. Gerai įtriname ir paliekame marinuotis bent pora val.
- Daržoves nulupame, nuplauname, svogūną ir porą supjaustome pusžiedžiais, papriką kubeliais, česnaką ir čili pasmulkiname.
- Ketaus puode įkaitiname aliejų. Sudedame šonkauliukus ir šiek tiek apkepiname.
- Juos atidedame į šalį. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname 5 – 7 min.
- Sudedame šonkauliukus, trintus pomidorus, stambiai pjaustytas bulves, beriame prieskonius ir užpilame 2 l vandens. Verdame ant silpnos kaitros apie 1 val.
- Suberiame ryžius, konservuotas pupeles ir verdame dar apie 15 min.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!