
Balandėlių sriubos receptas
Taip perskaitėte teisingai - ši sriuba yra klasikinių Rytų Europos balandėlių sriuba.Patikėkite manimi, tai bus jūsų mėgstamiausia sriuba jūsų namuose, kai pagaminsite pirmą kartą! Šis receptas gimė iš mano šeimos nepasotinamo potraukio klasikiniams balandėliams. Balandėlių megėjai žino, kiek daug darbo jie reikalauja. Nors tai verta, bet juk ne visada turime laiko juos pasigaminti. Kai užgrius noras, padėkite puodą šios lengvai pagaminamos sriubos ant viryklės.
Ingredientai
- 450 g Maltos jautienos
- 1 vnt. Svogūnai
- 6 skiltelės Česnakai
- 1 vnt. Kopūstai - nedidelis
- 1 stiklinė Ryžiai
- pom
- 1 skardinė Pomidorai savo sultyse - smulkinti
- 2 v.š. Pomidorų pasta
- 2½ l Jautienos sultinys
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- 2 vnt. Lauro lapas
- 1 a.š. Cukrus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Apkepinkite smulkintą svogūną ir česnakus, sudėkite maltą mėsą ir kepinkite, kol iškeps. Užtruks apie 7 min.
- Sudėkite smulkintą kopūstą ir likusius produktus, užvirkite sriubą ir tegu verda dar 25 min. kol daržovės ir ryžiai išvirs.
- Išimkite laurų lapus. Supilstykite į dubenėlius ir skanaukite.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!