Kaip jau žinia, esu visiška nemėgėja makaronų, bandelių, tortų bei pyragų. Trumpai tariant, saldumynai ne man, miltiniai patiekalai ne man, bet kai šeima labai labai nori, neatsispiriu ir aš išbandyti vieną kitą receptą.

Bandelės su vištiena ir grybais
Kadangi esu gaminusi jau ne kartą su vienokiu tai kitokiu įdaru, bet tešla niekada nenuvylė. Todėl vėl puoliau naršyti bloguose ką nors bandelinio, ne saldaus, prie sultinio paragauti. Negi vien duoną valgysi? Taigi, vėl grįžusi į Srovės blogą, nes pas ją radau ir savo išgirtųjų minkštutėlių bandelių su įdaru receptą.
Įrankiai
Ingredientai
- 500 g Kvietiniai miltai
- 250 ml Pienas
- 7 g Sausos mielės
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 25 g Sviestas
- 2 a.š. Cukrus
- 1 a.š. Druska
Įdarui
- Virta vištiena - (virtos sultiniui)
- 100 g Grybai - malti (galima naudoti konservuotus arba džiovintus grybus), šiuo atveju, naudojau, konservuotus
- 1 vnt. Svogūnai - apkepti
- Petražolės - kapotos pagal skonį
Paruošimas
- Miltus sumaišau su mielėmis. Pieną pašildau vos vos, kad įkišus pirštą jausčiau malonią šilumą.
- Lengva srovele pildama į miltus pastoviai maišiau.
- Lengvai pašidžiau sviestą, į jį įmušiau kiaušinį, sudėjau druską, cukrų ir išplakiau.
- Tada lengva srovele supyliau į minkomą tešlą. Minkiau 10 minučių.
- Tada palikau minkiniui pasistovėti 2 valandas (jeigu šilčiau, galima ir trumpiau kildinti tešlą).
Po to formuoju bandeles su įdaru
- Taigi, į apkeptus svogūnus, sudedu maltą vištieną, grybus. Išmaišau ir apkepu apie 10 minučių.
- Kai tešla reikiamai pakilusi. Plėšau: pusę per pusę, pusės per pusę ir t.t., kol pasiekiu norimą dydį. Šį kartą buvau labai tinginė, tad gaminau didesnes bandeles.
- Kepiau įkaitintoje iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje kol gražiai pagelto.
Pastabos
Gavosi tikrai minkštos bandelės, tikrai gardžios. O valgėme su sultiniu ir arbata.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!