
Receptai
Bulvių apkepas su grybais ir sūriu
Publikuota:

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu
Šis sotus bulvių ir grybų apkepas yra paguodžiantis patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris nuostabaus skonio. Puikiai tinka šeimos vakarienėms ar susibūrimams, nes derinant paprastus ingredientus gaunamas skanus ir puikus rezultatas.
Reklama
Ingredientai:
- 4 vnt. Bulvės - supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt. Svogūnai - smulkiai supjaustytas
- 1 vnt. Morkos - tarkuota
- 150 g Grybai - supjaustyti griežinėliais
- 8 vnt. Pomidorai - vyšniniai perpjauti per pusę
- 2 vnt. Kiaušiniai
- ½ a.š. Česnako milteliai
- ½ a.š. Muskatas - maltas
- 150 g Mocarela
- 50 g Parmezanas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulvių griežinėlius, kol jie taps auksiniai ir minkšti. Pagardinkite druska ir pipirais, tada atidėkite į šalį.
- Apkepkite daržoves: į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Sudėkite tarkuotas morkas ir grybus, kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, maltu česnaku ir muskato riešutu.
- Į riebalais išteptą kepimo indą sudėkite keptas bulves. Ant viršaus sudėkite troškintas daržoves, tada ant daržovių užbarstykite pusę mocarelos sūrio.
- Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų. Kiaušinius išplakite ir supilkite ant daržovių. Ant viršaus išdėliokite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, tada pabaigai pabarstykite likusiu mocarelos ir parmezano sūriu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apkepą apie 30 minučių arba kol jis taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys ir burbuliuos.
- Apkepą patiekite karštą su šviežiomis žaliomis salotomis.
Reklama
Pastabos
Dažnai užduodami klausimai:
Ar į šį apkepą galima dėti mėsos? Taip, galite įdėti virtos vištienos arba maltos jautienos, kad patiekalas būtų sotesnis. Ar galiu naudoti kitas daržoves? Žinoma! Tinka cukinijos, paprikos arba špinatai. Kaip laikyti likučius? Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Ar galiu šį bulvių apkepą užšaldyti? Taip, užšaldykite jį prieš kepimą arba po gaminimo. Prieš patiekdami kruopščiai pašildykite. Ar vietoj paprastų bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves? Taip, saldžiosios bulvės suteiktų malonų skonį.Maistingumas
Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSkaidulos: 4g

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
