Mus rasite
Paruoštas bulvių apkepas su grybais
Paruoštas bulvių apkepas su grybais

Receptai

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu

 

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Karolina Puodžiūtė
Šis sotus bulvių ir grybų apkepas yra paguodžiantis patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris nuostabaus skonio. Puikiai tinka šeimos vakarienėms ar susibūrimams, nes derinant paprastus ingredientus gaunamas skanus ir puikus rezultatas.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulvių griežinėlius, kol jie taps auksiniai ir minkšti. Pagardinkite druska ir pipirais, tada atidėkite į šalį.
  • Apkepkite daržoves: į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Sudėkite tarkuotas morkas ir grybus, kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, maltu česnaku ir muskato riešutu.
  • Į riebalais išteptą kepimo indą sudėkite keptas bulves. Ant viršaus sudėkite troškintas daržoves, tada ant daržovių užbarstykite pusę mocarelos sūrio.
  • Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų. Kiaušinius išplakite ir supilkite ant daržovių. Ant viršaus išdėliokite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, tada pabaigai pabarstykite likusiu mocarelos ir parmezano sūriu.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apkepą apie 30 minučių arba kol jis taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys ir burbuliuos.
    Bulvių apkepas su grybais ir sūriu
  • Apkepą patiekite karštą su šviežiomis žaliomis salotomis.
Reklama

Pastabos

Dažnai užduodami klausimai:

Ar į šį apkepą galima dėti mėsos?
Taip, galite įdėti virtos vištienos arba maltos jautienos, kad patiekalas būtų sotesnis.
Ar galiu naudoti kitas daržoves?
Žinoma! Tinka cukinijos, paprikos arba špinatai.
Kaip laikyti likučius?
Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Ar galiu šį bulvių apkepą užšaldyti?
Taip, užšaldykite jį prieš kepimą arba po gaminimo. Prieš patiekdami kruopščiai pašildykite.
Ar vietoj paprastų bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves?
Taip, saldžiosios bulvės suteiktų malonų skonį.

Maistingumas

Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSkaidulos: 4g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų