Receptai
Cukinijos žiemai gruziniškai
Publikuota:
Gruzinų cukinijų užkandis žiemai
Kai turiu gausybę cukinijų, gaminu seną gruziniškų cukinijų patiekalą. Skonis yra labai aštrus ir aromatingas, su saldumo ir rūgštumo natomis, kaukazietiškos virtuvės dvasia.
Reklama
Ingredientai:
- 2 kg Cukinijos
- 1½ kg Paprika
- 800 g Svogūnai
- 1 vnt. Česnakai - galva
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Užpilas:
- 3 l Pomidorų sultys - kiekis priklauso nuo daržovių kiekio
- 150 g Actas
- 200 g Cukrus
- 2 v.š. Druska - su kaupu
- Gvazdikėliai - pagal skonį
- Augalinis aliejus
Paruošimas:
- Cukinijas kruopščiai nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Jei naudojate jauną cukiniją, jos lupti nereikia, nes odelė plona, griežinėliai gaunasi traškesni.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, saldžiąją papriką – juostelėmis.
- Visas paruoštas daržoves sumaišykite, įberkite druskos, 50 ml acto ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių marinuotis.
- Užpilą ruošiame iš pomidorų sulčių arba tiršto pomidorų padažo, atskiesto iki reikiamos konsistencijos. Užvirinkite, pridėdami cukraus, druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, gvazdikėlių, maltų kalendrų, tada supilkite augalinį aliejų ir actą ir virkite dar 5 minutes, nepamiršdami maišyti.
- Supjaustytas daržoves sudėkite į verdantį padažą ir leiskite virti apie 5 minutes. Kai tik daržovės pradeda grimzti į dugną, jos yra paruoštos konservuoti.Svarbu daržovių nepervirti, kad cukinijos ir paprikos išlaikytų traškumą ir skonį.
- Daržoves sudedame į sterilizuotus stiklainius, uždengiame sterilizuotais dangteliais, apverčiame ir suvyniojame į šiltą antklodę kad atvėstu.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!