Mus rasite
Petražolių šaldymas žiemai
Petražolių šaldymas @būvis.lt iliustracija

Maistas

Kaip užšaldyti petražoles

Žiemai užšaldyti petražoles galite labai įvairiai, o laikyti šaldymo maišeliuose ar įvairiuose indeliuose.

Šaldytos petražolės gali išlikti šviežios ir kvapnios iki metų.

Kaip paruošti petražoles šaldymui?

Atsargiai išrūšiuokite žalumynus. Atsikratykite sausų, pageltusių, suglebusių ir supuvusių šakelių. Jei petražolės turi šaknis, nupjaukite jas peiliu arba žirklėmis.

Kruopščiai nuplaukite žalumynus po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus, smėlį ar kitas šiukšles. Stiebus plonu sluoksniu paskleiskite ant rankšluosčio ir leiskite gerai išdžiūti. Norėdami pagreitinti procesą, nuvalykite juos popieriniais rankšluosčiais.

Kaip užšaldyti petražoles žiemai maistinėje plėvelėje

Šis būdas naudingas, jei norite užšaldyti sveikas ir nepjaustytas petražoles.

Ko tau prireiks:

  • Lipni maisto plėvelė;
  • Peilis arba žirklės;
  • Žymeklis;
  • Lipdukai.

Kaip padaryti: peiliu arba žirklėmis atskirkite storus petražolių stiebus. Padėkite lapus ant maistinės plėvelės. Porcijos dydis gali būti didesnis arba mažesnis, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.

Petražolių šaldymas panaudojant plėvelę

Kadras: The Nature Patch / YouTube

Susukite žalumynus į tankų vyniotinį. Beje, tą patį galite padaryti ir su likusiais kietais stiebais. Tada juos galima naudoti ruošiant, pavyzdžiui, sultinius ar sriubas, dėti į kitus patiekalus, kad suteiktų petražolių skonį.

Paruoštos petražolės šaldymui

Kadras: The Nature Patch / YouTube

Pakuotes pažymėkite lipniais lapeliais ir žymekliu ir padėkite į šaldiklį.

Kaip užšaldyti petražoles žiemai konteineriuose

Tokias petražoles bus bus patogu dėti ir į karštus, ir į šaltus patiekalus.

Ko tau prireiks:

  • Peilis;
  • Pjaustymo lentelė;
  • Indeliai su sandariais dangteliais;
  • Žymeklis.

Kaip daryti: smulkiai supjaustykite petražoles peiliu. Galite naudoti tik lapus arba visas šakeles.

Petražolių pjaustymas

Kadras: YouTube

Užpildykite indelius susmulkintomis žolelėmis ir sandariai uždarykite dangčiu. Pažymėkite indelius.

Įdėkite indelius su petražolėmis į šaldiklį. Jei reikia, išimkite reikiamą žalumynų kiekį, o po to vėl uždarykite indą ir padėkite saugojimui.

Kaip užšaldyti petražoles žiemai maišeliuose

Šis metodas nuo ankstesnio skiriasi tik pakuotėmis.

Ko tau prireiks:

  • Peilis;
  • Pjaustymo lentelė;
  • Maišeliai – įprasti plastikiniai arba su užtrauktuku;
  • Žymeklis arba lipdukai.

Kaip daryti: peiliu susmulkinkite petražoles. Jei norite švelnesnių žalumynų, pirmiausia atskirkite kietus stiebus ir atidėkite juos į šalį.

Padalinkite petražoles į maišelius. Lengvai paspauskite pakuotę, kad išspausti oro perteklių. Norėdami sutaupyti vietos šaldiklyje, ruošiniui galite suteikti plokštesnę formą. Suriškite maišelį mazgu arba užsukite užtrauktuku. Pažymėkite pakuotes ir padėkite į šaldiklį.

Šaldome petražoles ledo kubelių formelėse

Ko tau prireiks:

  • Pjaustymo lentelė;
  • Peilis;
  • Blenderis – neprivaloma;
  • Formelės ledui;
  • Vandens.

Kaip daryti: atskirkite petražolių lapus nuo šakelių. Stiebai nereikalingi, todėl galite juos naudoti šviežius gaminant maistą arba užšaldyti pirmuoju būdu. Lapus susmulkinkite peiliu. Jei norite smulkių žalumynų, naudokite trintuvą.

Petražolių šaldymas formelėse

Kadras: Cukikid Inc. / YouTube

Ledo kubelių formeles iki viršaus pripildykite susmulkintomis žolelėmis. Į kiekvieną formelę įpilkite švaraus vandens, kad skystis visiškai padengtų petražoles. Dėkite formeles su petražolėmis į šaldiklį.


Petražolės gausiai prisotintos vitaminu C, taip pat jose yra kalio, natrio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, provitamino A, vitaminų B1, B2, PP šaltinis. Petražolėse yra daug fitoncidų, kurie gali slopinti puvimo ir rūgimo procesus žarnyne. Tačiau petražolėse esantys eteriniai aliejai riboja ir net neleidžia šios aštrios žolės naudoti laikantis griežtų dietų ir sergant kasos, inkstų, skrandžio ir kraujotakos sistemos ligomis.

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų