Receptai
Keptas pomidorų padažas žiemai
Publikuota:
Šių metų pomidorai nudžiugino ženkliai didesniu derliumi, kurio yra tiek, kad užtenka ne tik salotoms, bet … galima paieškoti ir įvairesnių panaudojimo receptų.
Keptų pomidorų padažo receptą aptikau internete, bet šiek tiek ir šį bei tą pakeičiau bei pritaikiau mūsų šeimos virtuvei ir gomuriui. Šis saldžiarūgštis padažas tinka tiek prie mėsos, tiek prie makaronų patiekalų, o jį paruošti ne tik lengva ir paprasta, bet ir galimos įvairios interpretacijos.
Keptas pomidorų padažas žiemai
Padažui gaminti patarčiau naudoti pilnai sunokusius pomidorus. Tinka įvairių rūšių. Jei rinksitės labiau sultingus, o ne mėsingus, padažas gausis skystesnis ir priešingai.
Įrankiai
Stiklainiai
Reklama
Ingredientai:
- 2 kg Pomidorai - (iš tokio kiekio galima išvirti apie 1 l. pomidorų padažo)
- 2 vnt. Svogūnai
- 5 skiltelės Česnakai
- 1 v.š. Druska
- 4 v.š. Cukrus
- Juodieji pipirai - žiupsnelis
- Augalinis aliejus - šiek tiek
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Pomidorus gerai nuplaukite, supjaustykite per pus ar į keturias dalis, jei didesni, ir dėkite į kepimo skardą ar kitą indą. Pomidorų lupti nereikia.
- Į skardą taip pat keliauja nuluptos česnako skiltelės bei nulupti ir per pus perpjauti svogūnai.
- Suberiame druską, cukrų, pipirus ir viską pašlakstome aliejumi. Jo sunaudoju apie 6-7 šaukštus.
- Visą skardoje esantį turinį, gerai pamaišykite ir šaukite į orkaitę 60-70 minučių. Pomidorai turėtų pradėti šiek tiek ruduoti.
- Iškepusius pomidorus, su visu skardoje esančiu skysčiu supilkite į puodą ir gerai susmulkinkite iki tyrės maisto smulkintuvu (blenderiu).
- Gautą tyrę užvirkite iki pirmųjų sproginėjančių burbulų ir supilstykite į stiklainius. Palikite pilnai atvėsti, o vėliau patartina laikyti vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
Reklama
Pastabos
Aromatingas, subtilus keptų pomidorų padažas yra paruoštas. Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!