
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Iki Velykų liko visai nedaug. Švenčiantiems šią šviesią šventę primenu savo mėgstamiausią ir gražiausią kiaušinių dažymo būdą svogūnų lukštuose. Pradedu rinkti iš anksto kuo daugiau lukštų, kad gautusi kuo ryškesnė ir sultingesnė margučių spalva.Tikrai daugelis taip dažote kiaušinius. Kitiems tai bus aiškus pavyzdys (žemiau yra vaizdo įrašas).
Ingredientai
- Svogūnų lukštai - kuo daugiau, tuo kiaušiniai bus ryškesni
- Plonos nailoninės kojinės - pėdkelnės
- Žalumynai - krapai, petražolės, jauni rožių lapai, dobilai ir kt.
- Kiaušiniai - tik BALTI!
- Vanduo
- Siūlai - tvirtinimui
Paruošimas
- Paruoškite tirpalą. Dažniausiai gaminu iš anksto, jis spėja užvirti ir tampa labiau koncentruotas. Vėsioje vietoje ramiai išbūna 2-3 dienas.Norėdami tai padaryti, užpildykite vandeniu svogūno lukštus ir virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių. Įpilkite druskos, atvėsinkite.
- Kiaušinius iš anksto išimame iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros (kitaip gaminant gali įtrūkti). Kruopščiai nuplaukite.
- Supjaustykite pėdkelnes kvadratėliais. Žalumynus (lapelius) suvilgome vandeniu, priekinę pusę uždedame ant kiaušinio, išskleidžiame pedkelnę, tik tada traukiame ant kiaušinio, pritvirtindami lapą, mazgą apvyniojame siūlais iš priešingos norimo rašto pusės. Pėdkelnės turėtų prispausti kiaušinį kuo stipriau.
- Dabar sudėkite kiaušinius į svogūnų lukštų tirpalą (jie turi būti visiškai apsemti tirpalo. Jei nepakanka vandens, įpilkite). Virkite apie 10 minučių po užvirimo. Galite palikti 10-15 minučių atvėsti tirpale.
- Išimame kiaušinius, žirklėmis nupjauname pėdkelnę. Išimame lapelį ir nuplauname po vandeniu.
Video

Pastabos

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
2 komentarai
Kiausinia tik BALTI?????
Taip, nes taip geriau ir ryškiau nusidažo. Bet drąsiai galima ir rudus marginti 🙂