Šiandien gaminsime nuostabius kokoso saldainius, subtiliai persmelkusius medaus ir melisos skoniu. Tai desertas, kurį labai lengva pagaminti, tačiau skonio natos toli gražu nėra paprastos.

Kokosiniai saldainiai
Jei medus suteikia malonų ir subalansuotą saldumą, tai citrininė mėta suteikia ryškų citrusinį-mėtinį atspalvį. Gausite tiesiog tobulą skonio derinį!
Įrankiai
Ingredientai
- 2 vnt. Kiaušiniai - baltymai
- ½ stiklinė Medus - 60g
- ½ a.š. Vanilės ekstraktas
- 2 ¼ puodelis Kokoso drožlės - 180g
- Druska - žiupsnelis
- 2 v.š. Citrininė mėta - smulkiai pjaustyta
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ temperatūros.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Sumaišykite kiaušinių baltymus, medų, vanilės ekstraktą ir druską.
- Įmaišykite kokosą ir mėtas. Gerai išmaišykite, kol kokosas visiškai sudrėks. Turėtų gautis šiek tiek lipni masė.
- Susukite į mažus rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos.
- Kepame apie 15-20 min.
Pastabos
Gavosi išties paprasti ir labai skanūs naminiai kokosiniai saldainiai. Skanaus!!!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!