Mus rasite
Paruoštas kopūstų suktinukas su malta mėsa
Paruoštas kopūstų suktinukas

Receptai

Kopūstų suktinukas su malta mėsa

Kuo šis receptas geras?

  1. Subalansuotas maistinių medžiagų kiekis: mažai kalorijų, daug baltymų ir skaidulų.
  2. Lengva paruošti: nereikia ilgai sukti balandėlių – viskas formuojama viename suktinuke.
  3. Praturtintas daržovėmis: kopūstai, morkos ir svogūnai suteikia vitaminų ir skaidulų.
  4. Universalumas: galite naudoti mėgstamą mėsos rūšį ar net augalinį faršą.
  5. Ekonomiškas: paprasti ir prieinami ingredientai.
Paruoštas kopūstų suktinukas su malta mėsa

Kopūstų suktinukas su malta mėsa

Karolina Puodžiūtė
Šis kopūstų suktinukas – puiki alternatyva tradiciniams balandėliams. Jo paruošimas paprastesnis, o rezultatas – vienas didelis skanus balandėlis, kurį patogiai supjaustysite porcijomis. Toks patiekalas tinka tiek kasdieniam stalui, tiek svečiams nustebinti!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour 15 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Pasiruoškite ingredientus:

  • Ryžius virkite apie 10-15 min.
  • Kopūsto gūžę sušvelninkite – išpjaukite kietąją šerdį ir virkite vandenyje, kol suminkštės, arba dėkite į maišelį ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje ~10 minučių. Atvėsinkite.

Paruoškite įdarą:

  • Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką stambia tarka ir apkepkite keptuvėje.
  • Apkeptas daržoves sumaišykite su malta mėsa, išvirtais ryžiais, druska ir mėgstamais prieskoniais.

Sukite suktinuką:

  • Kopūsto lapus dėkite vieną ant kito ant maistinės plėvelės, formuodami kvadratą.
  • Tolygiai paskleiskite mėsos įdarą ant kopūsto lapų.
  • Sulenkite kraštus ir, padedami plėvelės, suformuokite tvirtą suktinuką.

Kepkite orkaitėje:

  • Atsargiai perkelkite suktinuką į kepimo įndą. Prieš tai patieskite kepimo popierių.
  • Uždenkite folija ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
  • Po 20 minučių nuimkite foliją, suktinuką aptepkite suplaktu kiaušiniu ir kepkite toliau, kol gražiai apskrus.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokį faršą? Taip, tinka vištienos, kiaulienos ar net augalinis faršas.
  2. Ar galima naudoti virtus ryžius? Taip, tiesiog įmaišykite juos tiesiai į įdarą.
  3. Ar būtina naudoti kiaušinį? Kiaušinis suteikia gražų blizgesį, tačiau galite praleisti šį žingsnį.
  4. Kaip laikyti likučius? Laikykite šaldytuve iki 2 dienų, o prieš patiekiant pašildykite orkaitėje.
  5. Ar galima įdėti daugiau daržovių? Taip, pridėkite paprikų, cukinijų ar kitų mėgstamų daržovių.

Maistingumas

Kalorijos: 83kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 8gRiebalai: 2g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų