Receptai
Makaronai su keturių sūrių padažu
Publikuota:
Jau senokai norėjau išmėginti šį padažą makaronams. Tad sulaukusi itališkų patiekalų savaitės ir radusi laisvą vakarą, ėmiausi darbo.
Makaronai su keturių sūrių padažu
Aromatiniai makaronai su keturių rūšių sūriais – neįtikėtinas atradimas kiekvienam sūrio mėgėjui! Sūris! Patiekalas paruošiamas labai greitai ir nereikalauja jokių ypatingų įgūdžių. O rezultatas maloniai pradžiugins Jūsų artimuosius ar nustebins Jūsų svečius!
Reklama
Ingredientai:
- 1 pakelis Makaronai - pvz., vamzdelių
- ½ stiklinės Parmezanas - tarkuotas
- 85 g Fontina - sūris, tarkuotas
- 85 g Gorgonzola - sūris, trupintas
- 85 g Maskarponė
- 250 g Grietinė - geriau liesesnė
- Petražolės
- Baltieji pipirai
- 2 v.š. Sviestas
Paruošimas:
- Kol verda makaronai, puode ar sunkesnėje keptuvėje išlydome sviestą ir grietinę. Maišome, kol masė tampa vientisa. Pamažu sudedame visus sūrius ir maišome maišome, kol viskas išsilydo.
- Trumpas nuokrypis į sūrius – radau tiek parmezano, tiek gorgonzolos, tiek maskarponės. Su fontina sekėsi sunkiau. Tad jei nepavyks rasti brandžios fontinos, galima rinktis ementalį, ką sėkmingai aš ir padariau.
- Sūrių masę paskaniname pipirais. Nukošiame makaronus (viriau, kaip ir rekomendavo, vamzdelius), sumaišome su padažu ir prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaujame su baltu vynu.
Reklama
Pastabos
- Skanus ir subtilus padažas. Patiekalas pavyko sotus ir riebokas, tad jo pasisotinti pakanka visai nedaug. Tačiau dėl paprasto gaminimo ir galimo varijavimo komponentais, spėju, gaminsiu dar ir dar kartą.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!