
Marinuoti agurkai su obuoliais
Tobulas vaisių ir daržovių duetas. Tiek agurkai, tiek obuoliai po marinavimo gaunasi skanūs ir kvapnūs.
Ingredientai
- 1½ kg Agurkai
- 3 vnt. Obuoliai
- 1 vnt. Krapai - skėtis
- 1 vnt. Krienų lapas
- 1 vnt. Lauro lapas
- 5 skiltelės Česnakai
- 7 vnt. Juodieji pipirai - žirneliai
- 5 vnt. Kvapnieji pipirai - žirneliai
- 1½ l Vanduo
- 4 a.š. Druska
- 5 a.š. Cukrus
- 80 ml Actas - 9%
Paruošimas
- Nupjaukite agurkams užpakaliukus. Obuolius supjaustykite ketvirčiais ir išimkite šerdis. Rinkitės rūgščius obuolius.
- Į sterilizuoto trijų litrų stiklainio dugną sudėkite krapus, krieno lapą, lauro lapą, česnako skilteles ir pipirų žirnelius. Tada užpildykite vaisiais ir daržovėmis.
- Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių. Vandenį nupilkite į puodą, užvirinkite, supilkite atgal į stiklainį ir palikite pastovėti dar 10 minučių.
- Trečią kartą nupilkite vandenį ir sumaišykite su druska ir cukrumi. Virkite minutę ar dvi, kol kristalai ištirps.
- Agurkus ir obuolius užpilkite actu ir karštu marinatu.
- Stiklainį uždarykite dangteliu, apverskite ir palikite atvėsti po antklode. Laikykite vėsiai.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!