Receptai
Marinuoti agurkai žiemai be kaitinimo
Publikuota:
Marinuoti agurkai žiemai be kaitinimo
Šiandien – marinuoti agurkai, kuriuos jau gaminu ketvirtus metus išeilės. Viskas labai paprasta ir be jokio kaitinimo.Šis receptas išsiskiria paprastumu: nereikia vargti su verdančiu vandeniu, pilant jį pirmyn ir atgal. Agurkai gaunasi skanūs, kiekvieną sezoną stengiuosi paruošti kuo daugiau.
Reklama
Ingredientai:
- 3 kg Agurkai
- 3 l Vanduo
- 6 v.š. Druska
- 400 g Cukrus
- 360 ml Actas - 9%
- 2 a.š. Garstyčių sėklos
- 3 vnt. Lauro lapas
Paruošimas:
- Pirmiausia agurkus dviems valandoms pamerkiu į vandenį. Tada supjaustau stambiais gabalėliais, pašalinus galiukus. Mažus agurkus perpjaunu per pusę.
- Paimu didelį dubenį, dedu ant ugnies, įpilu tris litrus vandens. Dedu šešis šaukštus rupios akmens druskos, 400 gramų cukraus, du arbatinius šaukštelius garstyčių sėklų ir tris lauro lapus.
- Kai tik vanduo užvirs, supilu 360 mililitrų 9% acto ir vėl užvirinu marinatą.
- Tada atsargiai sudedu agurkus į verdantį marinatą. Pamaišau juos keletą minučių, kol agurkai pakeis spalvą.
- Kai tik agurkai pabala, paverdu dar tris minutes ir nukeliu nuo ugnies.
- Paruoštus agurkus dedu į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilu marinatu.
- Stiklainius uždarau švariais dangteliais, užsuku ir apverčiu. Apvynioju antklode ir palieku, kol visiškai atvės.
- Taip paruoštus agurkus laikau kambario temperatūroje.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!