Receptai
Mėsos kukuliai su ryžiais
Publikuota:
Mėsos kukulių su ryžiais receptas
Toks kukulių su ryžiais receptas mažai skiriasi nuo tradicinio. Iš faršo formuojami rutuliukai, kurie iš pradžių kepami, o paskui troškinami padaže.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Mėsos faršas
- 150 g Ryžiai - ilgagrūdžiai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 100 g Morkos
- 100 g Svogūnai
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- 200 ml Pomidorų sultys
- ½ a.š. Juodieji pipirai
- ½ a.š. Kalendra - malta
- ½ a.š. Druska
- 150 ml Vanduo
Paruošimas:
- Ryžius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite.
- Svogūnus ir morkas pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
- Sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, virtus ryžius, pakepintas daržoves, prieskonius ir druską.
- Suformuokite mažus vienodo dydžio rutuliukus.
- Kukulius apkepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Tada sudėkite į gilią keptuvę arba platų puodą, užpilkite vandeniu, sumaišytu su pomidorų sultimis ir druska.
- Troškinkite kukulius su ryžiais 25 minutes ant silpnos ugnies.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!