
Miško grybų paštetas
Paskutinės kelionės į mišką rezultatas buvo mažas krepšelis su baravykais, raudonikiais ir voveraitėmis. Iš viso gavosi kiek daugiau nei 1 kg. Ilgai negalvodama paruošiau miško grybų paštetą. Šis užkandis niekada nenuvilia.
Ingredientai
- 1 kg Grybai - miško
- 2 vnt. Svogūnai
- 60 g Sviestas
- 100 g Tepamas sūris
- Muskatas - ant peilio galo
- ½ a.š. Juodieji pipirai
- ½ a.š. Kalendra - malta
- Druska - pagal skonį
- 3 l Vanduo
Paruošimas
- Miško grybus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą.
- Įpilkite šalto vandens ir virkite 20 minučių po užvirimo.
- Grybus nusausinkite kiaurasamtyje ir nuplaukite.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Dėkite į keptuvę su aliejumi ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
- Sudėkite virtus grybus ir viską kartu kepkite 10 minučių.
- Keptus grybus ir kreminį sūrį sudėkite į maišytuvo dubenį.
- Įberkite druskos, prieskonių ir sutrinkite iki vientisos masės.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!