Close Menu
    Jau skaitei?

    Kada ir kaip tręšti avietes?

    Kiaulienos suktinukai su Čečil sūriu

    Ką sodinti 2025 m. gegužę – pagal mėnulio kalendorių

    Facebook YouTube
    Sekmadienis, birželio 1
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Būvio kinas
    Facebook YouTube
    Būvis.ltBūvis.lt
    • Receptai

      Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

      2025-05-31

      Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

      2025-05-29

      Lengvi ir kvapnūs grybų įdaru pagardinti liesi balandėliai

      2025-05-26

      Trapūs naminiai žagarėliai – senovinis smetoniškas receptas

      2025-05-25

      Saldžiosios paprikos adžika žiemai – kvapnus ir lengvai paruošiamas delikatesas

      2025-05-22
    • Sodas ir daržas

      Kodėl pūva cukinijos ir ką su tuo daryti?

      2025-05-29

      Sėjos kalendorius 2025 m. birželiui: ką dar galima pasodinti

      2025-05-29

      Kaip apsaugoti svogūnus darže nuo ligų ir kenkėjų – patarimai

      2025-05-19

      Kaip skaičiuojamas erdmetris?

      2025-05-18

      Išsaugokite derlių nuo vaisėdžių: kaip atsikratyti kirmėlių obelyse

      2025-05-15
    • Kelionės

      „Ryanair“ atidarys klientų aptarnavimo centrą Varšuvoje

      2025-05-30

      „AirBaltic“ skelbia naują lėktuvų bilietų išpardavimą

      2025-05-29

      „Vueling“ išpardavimas: skrydžiai po Europą nuo 13 €

      2025-05-29

      Žaibiškas „Ryanair“ išpardavimas: bilietai – nuo 15 €

      2025-05-28

      Vokietijos miestas siūlo nemokamas dviejų savaičių atostogas

      2025-05-27
    • Sveikata
    • Aktualijos
    Naujausi
    Būvis.ltBūvis.lt
    Pagrindinis » Naujausi » GoWild » Mityba žygyje
    GoWild

    Mityba žygyje

    Andris VeinbaumsAutorius Andris Veinbaums2024-05-23Komentarų: 08 min. skaitymo
    Mityba žygyje
    Mityba žygyje
    Dalintis
    Facebook Telegram WhatsApp Copy Link

    Turistams būtina žinoti, kaip geriau paskirstyti maisto davinį vienai žygio dienai ar net visam žygiui, kokios pa­grindinės maisto medžiagos turi sudaryti dienos maisto davinio racioną, kokius produktus tikslinga vartoti žygyje.

    Sudėtingų turistinių kelionių metu sunku papil­dyti maisto produktų atsargas, jas dažnai tenka ga­bentis visam žygiui ir net rezervinėms dienoms, to­dėl maisto produktų svoris turi būti kuo mažesnis.

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Mūsų maistas susideda iš baltymų, riebalų, anglia­vandenių, mineralinių druskų ir vandens. Kurios nors maisto sudėtinės dalies trūkumas silpnina or­ganizmą.

    • Baltymai yra viena iš pagrindinių gyvo organiz­mo sudėtinių dalių: iš jų susidaro visų žmogaus or­ganų ir audinių ląstelės. Be to, baltymai svarbūs ir kaip energetinė medžiaga. Jie būna gyvulinės ir augalinės kilmės. Pirmųjų daugiausia yra mėsoje, žuvyje, piene, kiaušiniuose, antrųjų — duonoje, grū­diniuose produktuose, pupelėse, vaisiuose. Maisto davinyje gyvulinių baltymų turi būti ne mažiau kaip 60 procentų viso baltymų kiekio. Sudėtingose kelio­nėse baltymų reikia 140—160 g, arba 2 g vienam turisto svorio kilogramui per parą.
    • Riebalai yra žmogaus organizmo energijos papil­dymo šaltinis. Yra jų gyvulinių (sviestas, lašiniai) ir augalinių (aliejus). Per parą reikia 100—120 g, o žiemą iki 150 g riebalų. Iš jų 80 procentų — gyvuli­nės kilmės.
    • Angliavandeniai reikalingi nervinių centrų dar­bingumui palaikyti. Jų vaidmuo ypač svarbus, dir­bant intensyvų fizinį darbą. Angliavandenių dau­giausia yra augalinės kilmės produktuose (kruopo­se, duonoje, cukruje, vaisiuose, meduje), kur jie turi sudaryti 60—70 procentų viso žmogaus dienos davi­nio. Angliavandeniai (lyginant su baltymais ir rie­balais) žymiai greičiau įsisavinami ir, esant reikalui, greičiau paimami iš organizmo — kepenų, raumenų ir t.t., kur jie susikaupia.
    Maistas kelionėje
    Maistas kelionėje

    Būtina maisto dalis yra mineralinės druskos (kal­cio, fosforo, kalio, natrio, magnio, geležies, chloro). Jos įeina į organizmo audinių sudėtį ir dalyvauja sudėtinguose organizmo fiziniuose-cheminiuose pro­cesuose. Paprastai žmogus su maistu gauna jų pa­kankamą kiekį. Dažniausiai trūksta tik natrio chlo­rido (valgomosios druskos), todėl jos į maistą de­dama papildomai.

    Organizmui labai svarbūs vitaminai

    Trūkstant vi­taminų, susergama ligomis, vadinamomis avitaminozėmis. Ypač reikalingi vitaminai C ir B. Vitaminas C (askorbininė rūgštis) šalina nuovargį, didina fi­zinį ištvermingumą, atsparumą infekcinėms ligoms. Normali vitamino C paros dozė yra 50 mg; turis­tams, dalyvaujantiems sudėtingose kelionėse,— 150—200 mg. Daug jo turi juodieji serbentai, kopūs­tai, bulvės, erškėtrožių uogos, svogūnai, morkos, obuoliai, citrinos ir kt, Vitaminas Bi padeda užtik­rinti normalią nervų sistemos veiklą, reguliuoja tikslingą angliavandenių panaudojimą, atliekant fi­zinį darbą. Vitamino B per dieną paprastai reikia 2 mg, o turistams— 3 mg. Daug jo yra mielėse, ko­pūstuose, bulvėse, kepenyse, smegenyse.

    Keliaujant svarbūs vitaminai
    Keliaujant svarbūs vitaminai @būvis.lt iliustracija

    Kalorijos keliaujant

    Energiją, kurią organizmas išeikvoja bedirbant, įprasta išreikšti kalorijomis (kkal). Kiek žmogus per parą sunaudoja kalorijų, priklauso nuo klimatinių sąlygų, metų laiko ir atliekamo dar­bo. Dirbant ne fizinį darbą, per parą išeikvojama 3000—3500 kalorijų. Sudegant organizme vienam gramui baltymų arba angliavandenių, išsi­skiria 4,1 kkal, sudegant 1 g riebalų —9,3 kkal.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA


    Turistas, dalyvaujantis žygyje (pėsčiomis, slidė­mis, dviračiu ir pan.), kilogramui savo svorio per parą išeikvoja 60—65 kkal, todėl paros maisto da­vinio kaloringumas turi būti apie 5000 kkal; daly­vaujant sunkiuose žygiuose—iki 6000 kkal. Mity­bai rekomenduojamas 1:1:4 baltymų, riebalų ir ang­liavandenių santykis. Turistas 1 kg savo svorio per parą turi suvartoti 2—2,3 g baltymų, 2—2,1 riebalų ir 9—10 g angliavandenių.


    Turisto meniu

    Atsižvelgiant į produktų kaloringumą, galima sudaryti turisto meniu.

    Vienam turistui paros maisto davinio norma re­komenduojama tokia: duonos 500—600 g, mėsos produktų 180—200 g, sviesto 50—75 g, cukraus 100—150 g, kruopų 200—250 g, sūrio 50—75 g.

    Duo­na greit džiūsta, todėl siūloma 50 procentų jos kie­kio imti džiūvėsių pavidalu.

    Kuprinė su maistu
    Kuprinė su maistu @būvis.lt iliustracija

    Į žygį patartina imti rūkytos mėsos produktų, la­šinių, mėsos konservų, iš kruopų — grikių, ryžių, manų. Dažnai žygyje naudojamas kondensuotas pie­nas. Nereikia užmiršti ir prieskonių: pipirų, citrinos rūgšties, laurų lapų ir, žinoma, druskos. Turistinėse kelionėse rekomenduojama vartoti maisto produktų koncentratus (specialiai paruoštus įvairius mišinius). Jie būna minimalaus svorio ir tūrio, gali ilgai išsi­laikyti, be to, labai greitai paruošiami valgymui.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Sublimuoti produktai keliaujant

    Populiarūs turistų tarpe ir vadinamieji sublimuoti produktai.


    Sublimacija — tai džiovinimo metodas (vakumo sąlygomis), pagrįstas vandens išgarinimu iš produk­tų. Taip džiovinant, produktuose lieka tik 2—8 pro­centai vandens. Sublimuoti galima vaisius, uogas, daržoves, varškę, mėsą. Paruošti valgymui yra labai paprasta — sublimatas dedamas į vandenį ir laiko­mas 3—5 min. Po to jis įgauna visas šiems produk­tams būdingas savybes. Sublimuotuose maisto pro­duktuose pavyksta išlaikyti visas vertingąsias dalis, be to, žymiai sumažinti jų svorį.


    Maisto kokybė priklauso ir nuo to, kaip žygio metu jis laikomas. Kruopas, makaronus reikia lai­kyti maišeliuose. Cukrų ir druską — neperšlampa­muose (polietileniniuose) maišeliuose, sviestą — san­dariame aliumininiame ar plastmasiniame inde. Kiekvienas žygio dalyvis gautą nešti maisto davinį turi rūpestingai saugoti, tinkamai jį įpakuoti į mai­šelius, kad paskiri produktai nesimėtytų ir nesitrintų po kuprinę. Vengti sunkios ar stiklinės taros.

    Turistas neša maistą
    Turistas neša maistą @būvis.lt iliustracija

    Kad negestų maistas

    Žygio metu maistą reikia prižiūrėti, kad negestų. Vasaros metu sviestą nakčiai įmerkti į šaltą van­denį, o žiemą neįnešti jo į palapinę. Siūlome jį už­pilti sūriu vandeniu. Dešrą reikia dažnai vėdinti, nuvalyti pelėsius, apdžiovinti saulėje. Nuo lašinių nugramdyti išsiskyrusią druską. Po lietingos žygio dienos maistą būtina apžiūrėti, kruopas, makaronus, druską, cukrų išdžiovinti. Ypač rūpestingai laikyti duoną, kad ji neperdžiūtų ir nesutrupėtų. Geriau­sia duoną laikyti polietileniniuose maišeliuose.

    Produktų kaloringumas

    Paros maisto davinyje turi vyrauti kaloringi pro­duktai, tuomet bus galima pasitenkinti mažesniu jo kiekiu (jautiena, aviena, kiauliena, kepenys, taukai, kondensuotas pienas, šokoladas, sviestas, cukringos medžiagos). Bet nereikia griebtis ir kito kraštutinu­mo. Teoriškai galima parinkti tokį maisto racioną, kuris pagal savo tūrį būtų labai mažas, nedaug svertų. Tačiau to daryti nepatartina — organizmas yra pripratęs prie tam tikros dienos maisto produk­tų davinio apimties, ir staigus jos sumažinimas nei­giamai atsiliepia: nors maiste būna pakankamai baltymų, riebalų ir angliavandenių, žmogus nuolat jau­čia alkį, tai neigiamai veikia ir jo nervų sistemą.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Produktų svoris keliaujant

    Minėjome, kad produktų svoris turi būti paly­ginti nedidelis. Praktika rodo, kad, dalyvaujant su­dėtinguose žygiuose, per dieną reikia 1000—1200 g maisto produktų vienam žmogui. Į šį skaičių įeina ne tik kasdieninis racionas, bet ir rezervas, kurį būtų galima panaudoti, ištikus stichinėms nelai­mėms. Kai kurie galvoja, kad toks produktų svoris per didelis, kad per daug apkraunamas turistas. Kartojame: neprotinga produktų kiekį mažinti, no­rint palengvinti kuprinę. Žygio metu turistas turi tinkamai maitintis, turėti maisto atsargą. Jei marš­rutas ilgas, reikia iš anksto apgalvoti, kur galima maisto pasipildyti.

    Žygyje labai svarbu maitintis vis tuo pačiu metu, tris kartus per dieną. Maitinimosi valandos nusta­tomos priklausomai nuo dienotvarkės ir žygio gra­fiko. Nerekomenduojama valgyti labai pavargu­siam. Pailsėti reikia ir prieš valgį, ir po valgio.

    Kuprinės svoris keliaujant
    Kuprinės svoris keliaujant @būvis.lt iliustracija

    Maisto davinį pagal kalorijas reikia paskirstyti taip: pusryčiams 35 procentai, pietums 40, vaka­rienei 25 procentai. Dalyvaujant žygiuose slidėmis, kur dienotvarkę nulemia trumpa žiemos diena ir virti pietų nėra kada, dienos racioną skirstyti taip: pusryčiams 40—45 procentai, pietums 20—25, va­karienei 30—35 procentai. Pietų davinį geriausiai išduoti rytą. Pietums gautą duoną, kad nesušaltų, patogu laikyti kelnių kišenėse. Duoną galima pa­keisti džiūvėsiais. Be džiūvėsių ir cukraus, pietums tinka lašiniai arba šoninė. Esant didesniems šal­čiams, dešrą ne visada būna skanu valgyti, nes ji sušąla.

    Nereikia užmiršti, kad bent du kartus per dieną būtina valgyti karštą maistą: žiemos metu verdami pusryčiai ir vakarienė, o pietums (sustojus 30 min.— 1 val.) valgomas šaltas maistas. Vasaros metu, vidu­dienį, ilgo poilsio metu verdami pietūs; jei žygio grafikas neleidžia — verdama bent arbata, kakava. Pertraukėlėse tarp pusryčių, pietų ir vakarienės žy­gio dalyviai gali valgyti cukrų ir gliukozę, nes juos organizmas greitai įsisavina.

    Vanduo keliaujant

    Žygio metu smarkiai prakaituojama, su prakaitu išsiskiria daug druskų, todėl per dieną reikia su­valgyti 3—10 g grynos valgomosios druskos (be esančios maisto produktuose), smarkiau pasūdyti maistą, po to gerti vandens tiek, kad nejaustume troškulio.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Dideli kiekiai ne laiku išgerto vandens apsunki­na širdies darbą, išplauna iš organizmo mineralines druskas ir didina prakaitavimą. Tik rytais prieš iš­vykstant, pietų poilsio metu ir sustojus nakvynei, galima gerti tiek, kad nebekankintų troškulys. Kitu laiku gerti vandens nerekomenduojama. Troškuliui numalšinti galima gerklę skalauti vandeniu arba čiulpti rūgščius saldainius. Nerekomenduojama valgyti sniegą, nes yra pavojus persišaldyti. Be to, jis ypač stipriai iš organizmo „išplauna“ druskas (sniege jų nėra).

    Gėrimui skirtas vanduo turi būti švarus, bespalvis, be pašalinių kvapų. Prieš geriant jį reikia pavirinti, kad nekiltų pavojus užsikrėsti įvairiomis virškinamojo trakto ligomis. Šaltinių, kalnų vanduo, jeigu jis neteka pro gyvenvietes, yra švarus. Aukštai kalnuose, kad netrūkinėtų lūpos, vandenį reikia gerti tik per ploną guminę žarnelę.

    Gėrimui skirtas vanduo turi būti švarus
    Gėrimui skirtas vanduo turi būti švarus @būvis.lt iliustracija

    Vandens išgerti tiek, kiek jo netekome, t. y. 2,5— 3 l per dieną (įskaitant ir skysčius, gautus su mais­tu). Esant karščiams arba fiziškai dirbant, vandens išgeriama daugiau.


    Maistas turistiniuose žygiuose dažniausiai verda­mas katiliuke. Kibirų skaičius priklauso nuo grupės dydžio. Vienam žmogui reikia apie 1 l pirmojo pa­tiekalo ir 0,5 l antrojo patiekalo. Todėl 6 žmonių grupei reikia dviejų 5—6 l talpos katiliukų, o 10—12 žmonių — trijų. Maistui virti netinka cinkuoti indai, nes cinkas nuodingas. Naudoti emaliuotus arba duraliuminio katilukus.

    Virėją ir jo padėjėją išrinkti visam žygiui, iš anksto įsiti­kinus jų sugebėjimais. Virėjas su savo padėjėju žy­gyje turi laiku paruošti maistą kartais pačiomis ne­palankiausiomis sąlygomis. Jei maistą ruošia kiek­vienas žygio dalyvis iš eilės, jis turi neužmiršti, kad dirba atsakingą darbą, nes nuo laiku paruošto ir sotaus maisto priklauso žygio sėkmė.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Žygyje, ypač esant tose vietose, kur negalima pa­pildyti atsargų, būtina kontroliuoti, kiek sunaudo­jama maisto produktų. Nenumatytiems susitrukdymams turėti neliečiamą atsargą (10—15 procentų visų maisto produktų).

    Nukrypus nuo žygio grafiko, pablogėjus orui, esant nenumatytoms gamtinėms kliūtims, susirgus nors vienam grupės nariui, nesiorientuojant esamo­je vietovėje, tuoj pat perskaičiuoti dienos maitini­mosi racioną ir, atsižvelgiant į esamas sąlygas, jį sumažinti.

    Žygio metu turistai gali pasinaudoti vietinėmis gamtos gėrybėmis: grybais, uogomis, žvejybos lai­mikiu. Daugelyje vietovių auga laukiniai agrastai, serbentai, rabarbarai. Juos turistai gali drąsiai vartoti maistui, jei jie pakanka­mai prinokę.

    Kiek atsargiau reikia vartoti grybus. Juos ir galima vartoti maistui, tik rei­kia gerai apvirinti, nes kalnų grybai paprastai būna kartesni.

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Sekite mus Facebook Sekite mus YouTube
    Pasidalinkite Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Andris Veinbaums
    • Facebook
    • Pinterest
    • Instagram
    • LinkedIn

    Darbo bitė, užsispyręs, mažų žingsnelių ir taiklaus šūvio šalininkas, bet dažniausiai man niekas nepavyksta. Agresyvus optimistas. Draugijoje kelių rūpesčių. Senatvėje tikriausiai rašysiu prisiminimus. Visi jie bus išgalvoti nuo A iki Z.

    Ar tai jau skaitei?

    Nuo žemėlapio prie algoritmų: modernus maršrutų planavimas su „Terralogistics“

    2025-04-222 min. skaitymo

    Europoje planuojama statyti greitųjų geležinkelių tinklą

    2025-03-272 min. skaitymo

    Balio saloje griežtinamos buvimo taisyklės ir įvedamas turizmo mokestis

    2025-03-262 min. skaitymo

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Receptai

    Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
    Vištienos mišrainė su keptomis daržovėmis
    Žemės riešutų sviesto sausainiai
    Mėsos apkepas su baklažanais
    Kiek laiko reikia virti ryžius?
    Lavašo suktinukai su malta mėsa

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sodas ir daržas

    Pakeltos lysvės – puikus sprendimas tvarkingam daržui. Tikrai verta turėti
    Kodėl šiltnamije ir atvirame lauke pomidorų lapai pagelsta?
    Mėnulio sėjos kalendorius 2024 metams
    Draugai ir priešai sode: ko negalima sodinti šalia vyšnios ir kokia kaimynystė patinka slyvai
    Kaip atbaidyti balandžius iš sodo ir daržo: štai ką reikia pasodinti
    Kaip prižiūrėti gėlę Anturis?

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Serialai

    Finalinis „Jeloustouno“ epizodas tapo žiūrimiausiu serialo istorijoje
    Serialai apie zombius
    Serialai apie policiją
    Serialas „Paauglystė” pasiekė peržiūrų rekordą „Netflix”
    Serialai apie ateivius
    10 neįvertintų 2024 m. serialų, kuriuos galbūt praleidote

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    GoWild

    Pigių skrydžių bendrovė „Vueling” skelbia bilietų išpardavimą po Europą
    Kada galima gaudyti lydekas?
    Greitas Ryanair išpardavimas: bilietai – nuo 15 €
    Kada žydi ąžuolas?
    Veličkos druskos kasykla – patarimai ir pigūs bilietai
    Meno enciklopedija KITAIP: Salvadoras Dali

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sveikata

    Kiaulpienė yra valgoma, tačiau daugelis nesuvokia, kad jos šaknys yra tikrasis lobis
    Kodėl masažas padeda atstatyti nugaros raumenų balansą?
    Kas padeda užmigti: 10 veiksmingų patarimų
    Skrandžio opa. Ką siūlo liaudies medicina?
    Ką daryti, kad nagai būtų stiprūs
    Kaip apsisaugoti nuo puolančių ligų šaltuoju sezonu?

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Kinas

    Dažniausiai filmuose matomos pasaulio lankytinos vietos
    8 geriausi filmai su Tomu Kruzu
    Filmas Vonka (2023)
    „Sony“ kurs animacinį filmą „Vaiduoklių medžiotojai“
    Filmas Dogmenas (2023)
    Kritikai giria filmą „Mikis 17“ su Robertu Pattinsonu

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę
    Rašyti komentarą
    Rašyti komentarą Cancel Reply
    Recepto reitingas




    mitybos planai
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Facebook YouTube
    • Autoriai
    • Archyvas
    • Bendruomenės taisyklės
    • Privatumo politika
    • Slapukų politika
    • Kontaktai
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Filmai
    Visos teisės saugomos © 2023-2025 Kopijuoti turinį be raštiško sutikimo griežtai draudžiama.

    Įveskite paieškos žodį ir paspauskite Enter, kad atlikti paiešką. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.