Mus rasite
Paruoštas skanus obuolių pyragas

Receptai

Neprilygstamas obuolių pyragas – obuolių daugiau nei tešlos

Kodėl verta išbandyti šį obuolių pyragą?

  • Daug vaisių, mažai tešlos: tai lengvesnė ir sultingesnė alternatyva tradiciniams pyragams.
  • Natūralus saldumas: obuoliai ir vanilė suteikia puikų skonį be papildomų kvapiųjų medžiagų.
  • Greitai ir lengvai pagaminamas.
  • Tinka ir vaikams, ir svečiams – puikus deserto pasirinkimas.
  • Graikiniai riešutai suteikia tekstūros ir sodresnio skonio.

Neprilygstamas obuolių pyragas – obuolių daugiau nei tešlos

Karolina Puodžiūtė
Kepkite iš karto dvi skardas! Šis obuolių pyragas ypatingas tuo, kad jame obuolių – daugiau nei tešlos. Jis labai aromatingas, sultingas ir pagaminamas iš paprastų ingredientų, kuriuos greičiausiai jau turite namuose.
4.50 | 2 įvertinimai
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 40 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite, kol cukrus ištirps.
  • Įpilkite grietinę, įberkite vaniliną ir druską, išmaišykite.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite ⅔ dalies tešlos, paskirstykite ją per visą paviršių.
  • Ant tešlos paskleiskite obuolių sluoksnį, pabarstykite stambiai smulkintais graikiniais riešutais.
    Ruošiam obuolių pyragą
  • Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.
  • Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokius riešutus? Taip, galite keisti migdolais, lazdyno ar net visai atsisakyti riešutų.
  2. Ar galima naudoti kefyrą vietoje grietinės? Galima, bet grietinė suteikia daugiau drėgmės ir sodresnio skonio.
  3. Ar obuolius reikia nulupti? Rekomenduojama nulupti, bet jei žievelė plona – galima kepti ir su ja.
  4. Kokio dydžio forma tinkamiausia? Tinka standartinė 20x30 cm kepimo skarda arba apvali forma 24–26 cm skersmens.
  5. Kaip laikyti pyragą? Geriausia laikyti sandariame inde šaldytuve – išsilaiko 2–3 dienas.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

1 komentaras

1 komentaras

  1. Laimu

    2025-04-13 at 11:04 pm

    5 stars
    Tik atradau, bandysiu kepti su obuoliais,, bet sudomino visi receptai, kokia šaunuolė🌸🌼🪻Karolina

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų