Mus rasite
Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Receptai

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai…

O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati. Tiksliau, virtinių įdaras mano. Galiu pasakyti tik, kad buvo labai labai skanu, ir ne man vienai. Taip gražiai jie garavo ant stalo, kad net fotoaparatas aprasojo… Šis patiekalas Jūsų nepasotins taip, kaip pasotina mėsiniai virtiniai, bet išbandyti verta – atrasite neįprastų skonių. Taigi vertinti palieku Jums!

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Karolina Puodžiūtė
Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti
Šaltinis: Įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 45 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes
Kategorija Virtinukai
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Virtinių tešlai

Įdarui

Paruošimas:
 

  • Paruoškite tešlą: į miltus supilkite aliejų ir išmaišykite, tada supilkite verdantį vandenį, viską išmaišykite ir, palaukę keletą minučių, kol mišinys atvės, gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą atvėsti, kol paruošite įdarą.
  • Paruoškite įdarą: išvirkite sojos faršą, kaip nurodyta pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite morkas, sudėkite sojos faršą, sutrupinkite sultinio kubelį ir viską pakepinkite dar keletą minučių.
  • Apkepusį mišinį sudėkite į dubenį, suberkite du trečdalius kapotų žolelių, įmuškite kiaušinį, suberkite pipirus, allspice prieskonius ar muskatą, druską, supilkite citrinos sultis.
  • Masę gerai išmaišykite ir pradėkite ruošti virtinius.
  • Iškočiokite tešlą, su stikline išspauskite apvalius skritulėlius ir jų viduryje dėkite šiek tiek įdaro.
  • Užspauskite virtinių kraštus pirštais arba šakute.
  • Užvirkite puode vandenį su trupučiu druskos ir lauro lapais. Sudėkite į verdantį vandenį pusę virtinių, pamaišykite, uždenkite dangtį ir pavirkite minutę. Tada sudėkite likusius virtinius – taip virtiniai niekada nesulips.
  • Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar 7-10 minučių ant sumažintos ugnies.
  • Patiekite virtinius: kiekvieną porciją pagardinkite likusiomis kapotomis žolelėmis ir patiekite su grietine, sojos padažu arba juodųjų serbentų uogiene. Aš valgiau su juodųjų serbetų džemu ir nuoširdžiai siūlau šį derinį išbandyti – maloniai nustebsite. Skanaus!
Reklama

Pastabos

Taip pat nepaprastai puikus padažas koldūnams yra grietinė, sumaišyta su sojos padažu – vienas skaniausių mano ragautų padažų, kuris man netgi skanesnis už daugumą sūrio padažų.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų