Raudonieji kopūstai pirmą kartą pradėti auginti Vakarų Europoje apie XIV a. XVII amžiuje šios rūšies kopūstai pradėti auginti Lietuvoje, nors iš pradžių buvo naudojami kaip pašaras gyvuliams. XVIII amžiuje ėmė atsirasti turtingų žmonių valgiaraščiuose.

Raudonųjų kopūstų salotos
Raudonuose kopūstuose yra daug vitaminų. Kopūstų minkštime esantis antocianinas gerina regėjimą ir stiprina kraujagysles. Valgant kopūstus žymiai sumažėja ląstelių mutacijos rizika, taip išvengiama vėžio.
Ingredientai
- 250 g Raudonieji kopūstai
- 1 sauja Žalieji svogūnai
- 1 vnt. Violetinis svogūnas
- 1 v.š. Sezamas
- 1 a.š. Vyno actas
- 1 a.š. Druska
- 1 žiupsnelis Aitrieji raudonieji pipirai
Paruošimas
- Smulkiai supjaustykite violetinius ir žaliuosius svogūnus.
- Salotas apšlakstykite vyno actu, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
- Prieš patiekdami pabarstykite sezamo sėklomis.
Pastabos
Prieš patiekdami pabarstykite sezamo sėklomis. Skanaus.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!