Mus rasite
Paruoštos salotos su rūkyta vištiena
Paruoštos salotos su rūkyta vištiena

Receptai

Salotos – rūkyta vištiena „Pataluose”

Kuo šis receptas geras?

  1. Sotumas: rūkyta vištiena ir daržovės suteikia sotumo, bet nėra pernelyg sunkūs.
  2. Įvairios tekstūros: kiekvienas sluoksnis sukuria unikalų skonį ir tekstūrą.
  3. Lengvas paruošimas: sudedamosios dalys yra paprastos ir prieinamos, o salotos paruošiamos greitai.
  4. Estetika: patraukliai atrodantis patiekalas gali tapti tikra stalo puošmena.
Paruoštos salotos su rūkyta vištiena

Salotos - rūkyta vištiena "Pataluose"

Karolina Puodžiūtė
Šios salotos yra švelnios, sultingos ir itin skanios – tikra puošmena šventiniam stalui. Puikiai subalansuotas rūkytos vištienos skonis ir daržovių sluoksnių derinys nepaliks abejingų. Tai patiekalas, kuris nustebins tiek svečius, tiek namiškius.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Rūkyta vištiena atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma smulkiais gabalėliais.
  • Daržovės išverdamos sūdytame vandenyje (burokėliai – atskirai) arba iškepamos. Jei kepate, druską naudokite sluoksniuodami salotas.
  • Bulvės, morkos, burokėliai ir kiaušiniai sutarkuojami atskirai stambia tarka.
  • Salotos sluoksniuojamos formoje (apie 17 cm skersmens) arba salotų dubenyje:
    1 sluoksnis: tarkuotos bulvės. Išlyginkite ir uždėkite majonezo tinklelį.
    2 sluoksnis: smulkintas svogūnas. Jei nemėgstate aitraus skonio, prieš sluoksniuodami, svogūną nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
    3 sluoksnis: rūkyta vištiena.
    4 sluoksnis: tarkuotos morkos.
    5 sluoksnis: tarkuoti burokėliai.
    6 sluoksnis: tarkuoti kiaušinių baltymai (trynius galite įmaišyti į bulvių sluoksnį).
  • Papuoškite salotas krapų šakelėmis ir granatų sėklomis.
    Pasiruoštos salotos puikiai tiks šventei, tiek kasdieniam stalui. Skanaus! 😊
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą mėsą vietoj rūkytos vištienos? Taip, galite naudoti virta vištieną arba rūkyta kalakutieną.
  2. Ar vietoje majonezo galima naudoti kitą užpilą? Galite naudoti graikišką jogurtą su prieskoniais arba lengvą grietinę.
  3. Kaip ilgai salotos išlieka šviežios? Šaldytuve salotos išlieka šviežios iki 24 valandų.
  4. Ar būtina naudoti formą salotoms sluoksniuoti? Ne, galite sluoksniuoti salotas tiesiai į dubenį.
  5. Ar galima daržoves kepti o ne virti? Taip, kepimas suteiks intensyvesnį skonį.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 180kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 10gRiebalai: 12g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų