Receptai
Salotos – rūkyta vištiena „Pataluose”
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Sotumas: rūkyta vištiena ir daržovės suteikia sotumo, bet nėra pernelyg sunkūs.
- Įvairios tekstūros: kiekvienas sluoksnis sukuria unikalų skonį ir tekstūrą.
- Lengvas paruošimas: sudedamosios dalys yra paprastos ir prieinamos, o salotos paruošiamos greitai.
- Estetika: patraukliai atrodantis patiekalas gali tapti tikra stalo puošmena.
Salotos - rūkyta vištiena "Pataluose"
Šios salotos yra švelnios, sultingos ir itin skanios – tikra puošmena šventiniam stalui. Puikiai subalansuotas rūkytos vištienos skonis ir daržovių sluoksnių derinys nepaliks abejingų. Tai patiekalas, kuris nustebins tiek svečius, tiek namiškius.
Reklama
Ingredientai:
- 350 g Rūkyta vištiena - šlaunelės
- 2 vnt. Bulvės
- 2 vnt. Burokėliai
- 2 vnt. Morkos
- ½ vnt. Svogūnai
- 3 vnt. Kiaušiniai - virti
- 4 v.š. Majonezas
- Druska - pagal skonį
Papuošimui:
Paruošimas:
- Rūkyta vištiena atskiriama nuo kaulų ir supjaustoma smulkiais gabalėliais.
- Daržovės išverdamos sūdytame vandenyje (burokėliai – atskirai) arba iškepamos. Jei kepate, druską naudokite sluoksniuodami salotas.
- Bulvės, morkos, burokėliai ir kiaušiniai sutarkuojami atskirai stambia tarka.
- Salotos sluoksniuojamos formoje (apie 17 cm skersmens) arba salotų dubenyje:1 sluoksnis: tarkuotos bulvės. Išlyginkite ir uždėkite majonezo tinklelį.2 sluoksnis: smulkintas svogūnas. Jei nemėgstate aitraus skonio, prieš sluoksniuodami, svogūną nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.3 sluoksnis: rūkyta vištiena.4 sluoksnis: tarkuotos morkos.5 sluoksnis: tarkuoti burokėliai.6 sluoksnis: tarkuoti kiaušinių baltymai (trynius galite įmaišyti į bulvių sluoksnį).
- Papuoškite salotas krapų šakelėmis ir granatų sėklomis.Pasiruoštos salotos puikiai tiks šventei, tiek kasdieniam stalui. Skanaus! 😊
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitą mėsą vietoj rūkytos vištienos? Taip, galite naudoti virta vištieną arba rūkyta kalakutieną.
- Ar vietoje majonezo galima naudoti kitą užpilą? Galite naudoti graikišką jogurtą su prieskoniais arba lengvą grietinę.
- Kaip ilgai salotos išlieka šviežios? Šaldytuve salotos išlieka šviežios iki 24 valandų.
- Ar būtina naudoti formą salotoms sluoksniuoti? Ne, galite sluoksniuoti salotas tiesiai į dubenį.
- Ar galima daržoves kepti o ne virti? Taip, kepimas suteiks intensyvesnį skonį.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 180kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 10gRiebalai: 12g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!