Mus rasite
Paruošti senoviniai lietiniai

Receptai

Senoviniai lietiniai blynai – ploni ir minkšti

Kuo šis receptas geras?

  • Blynai gaunasi elastingi, todėl puikiai tinka įdarui sukti.
  • Krakmolas suteikia blynam švelnumo ir elastingumo.
  • Tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams.
  • Greitai paruošiama, galima naudoti įvairiais atvejais – nuo pusryčių iki šventinių vaišių.
  • Tinka užšaldyti – galima pasigaminti iš anksto.
Paruošti senoviniai lietiniai

Senoviniai lietiniai blynai – ploni ir minkšti

Karolina Puodžiūtė
Dabar mano lietiniai visada gaunasi patys skaniausi, nes žinau, kaip juos teisingai kepti. Jie tiesiog neįtikėtini – ploni, minkšti ir neskyla, todėl puikiai tinka bet kokiam įdarui. Tai senovinis receptas.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 40 minutes
Kategorija Blynai
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakite.
  • Supilkite pieną ir aliejų, toliau plakite.
  • Supilkite verdantį vandenį, įberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai po truputį suberkite miltus, nuolat maišydami, kad tešloje neliktų gumulėlių.
  • Įkaitinkite keptuvę, patepkite šiek tiek aliejumi ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies.
    Senoviniai lietiniai

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima vietoje krakmolo naudoti daugiau miltų? Galima, bet krakmolas suteikia blynam elastingumo, todėl rekomenduojama jo neatsisakyti.
  2. Ar blynus galima kepti be vanilinio cukraus? Taip, vanilinis cukrus priduoda aromato, bet nėra būtinas jei lietinius naudosite nesaldiems įdarams.
  3. Kokią keptuvę naudoti kepimui? Geriausia naudoti nelimpančią keptuvę arba specialią blynų keptuvę.
  4. Ar galima naudoti augalinį pieną? Taip, tinka avižų, migdolų ar sojų pienas – tik skonis bus šiek tiek kitoks.
  5. Ar galima šiuos blynus užšaldyti? Taip, atvėsusius blynus galima užšaldyti – vėliau pašildyti keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų