Silkės užkandis su obuoliu ir grietine – idealiai tinka su degtine ir kitais stipriaisiais gėrimais. Galima patiekti kaip mūsų recepte – ant obuolio riekelės arba ant skrudintos ruginės duonos gabalėlių, su kuriais puikiai dera silkė. Rinkitės rūgščius žalius obuolius, silpnai sūdytą silkę ir riebią grietinę – toks derinys užkandį padaro tobulu. Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais saldžiaisiais svogūnais arba žaliais svogūnais, kurių marinuoti nereikia.

Silkės užkandžio receptas su obuoliais

Ingredientai
- 500 g Silkė - silpnai sūdyta filė
- 250 g Grietinė
- 1 vnt. Svogūnai - didelis
- 1 vnt. Obuoliai
- ½ vnt. Citrina - sultims ir žieveliai
- 2 v.š. Garstyčios
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Obuoliai - patiekimui
Paruošimas
- Išbandykite silkę: jei ji sūdyta, pamirkykite piene 30 minučių. Tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite mažais, lengvai valgomais gabalėliais.
- Nulupkite obuolį ir pašalinkite šerdį, minkštimą supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Obuolius užpilkite pusės citrinos sultimis, pabarstykite žievele ir išmaišykite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai ketvirčiais, tada supjaustykite skersai kuo ploniau. Supilkite likusias citrinos sultis, pasūdykite ir priminkite rankomis.
- Grietinę sumaišykite su garstyčiomis pagal skonį, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Į grietinę suberkite obuolius ir svogūnus, švelniai išmaišykite. Leiskite pastovėti 15 minučių.
- Sudėkite silkę į grietinės, obuolių ir svogūnų mišinį, švelniai išmaišykite, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 1 val.
- Prieš patiekdami obuolį supjaustykite 4 mm storio griežinėliais. Šaltą silkės užkandį sudėkite ant obuolių skiltelių ir papuoškite rožiniais pipirais. Patiekite iš karto.
Maistinė vertė
