Mus rasite
Paruoštos salotos su makaronais ir daržovėmis

Receptai

Šiltos salotos su makaronais ir daržovėmis

Kuo šis receptas geras?

  • Sotus ir maistingas – makaronai suteikia energijos, o daržovės – vitaminų ir mineralų.
  • Antioksidantų šaltinis – paprikos ir baklažanai turi daug antioksidantų.
  • Lengvai pritaikomas – galite pasirinkti norimus makaronus ir reguliuoti aštrumą pagal skonį.
  • Virškinimui naudingas – imbieras ir česnakas skatina virškinimo procesus.
  • Mažai riebalų – naudojama nedaug aliejaus, todėl patiekalas išlieka lengvas.
Paruoštos salotos su makaronais ir daržovėmis

Šiltos salotos su makaronais ir daržovėmis

Karolina Puodžiūtė
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Makaronai suteikia sotumo, o daržovės ir imbiero padažas praturtina patiekalą gaiviais ir aštriais skoniais. Paruošimo video žiūrėkite žemiau.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 35 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Medus ir jo produktai
Sezamų sėklos ir jų produktai

Ingredientai
  

Padažui:

Paruošimas
 

Paruoškite makaronus:

  • Užvirkite vandenį, sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas (4 min. arba iki al dente). Nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su 1 a. š. sezamų aliejaus.

Paruoškite padažą:

  • Smulkiai supjaustykite čili, imbierą ir česnaką. Sudėkite į trintuvą, įpilkite sojų padažo, ryžių acto, medaus ir alyvuogių aliejaus. Sutrinkite iki vientisos masės.

Iškepkite daržoves:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C. Baklažaną, paprikas ir svogūną supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite augaliniu aliejumi, pasūdykite ir išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite apie 15–20 min.

Užbaikite salotas:

  • Į iškepusias daržoves įmaišykite daigus ir paruoštą padažą. Dar kepkite apie 10 min.

Patiekite:

  • Į daržoves sudėkite makaronus, pabarstykite kalendra ir, jei norite, apšlakstykite papildomu sezamų aliejumi ar skrudintomis sezamo sėklomis.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kokius makaronus naudoti? Galite rinktis kvietinius, ryžių, grikių ar net ryžių vermišelius.
  2. Kuo pakeisti čili pipirą? Jei nemėgstate aštraus maisto, naudokite tiesiog raudonąją papriką.
  3. Ar galima šį patiekalą valgyti šaltą? Taip, salotos skanios ir šaltos kaip gaivus užkandis.
  4. Kuo pakeisti ryžių actą? Galite naudoti obuolių actą ar citrinos sultis.
  5. Ar galiu pridėti papildomų baltymų? Žinoma! Pridėkite keptos vištienos, tofu ar krevečių.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų