Tuno nauda organizmui yra nepaprastai didelė. Ši žuvis yra puikus baltymų, omega-3 ir vitamino D šaltinis. Baltymai yra būtini raumenų ir audinių atstatymui, o omega-3 riebalų rūgštys padeda palaikyti sveiką širdį ir smegenis bei mažina uždegimą organizme. Be to, vitamino D trūkumas gali sukelti įvairias sveikatos problemas, todėl tunas yra puikus šio vitamino šaltinis.

Sluoksniuotų tuno salotų receptas
Šis sluoksniuotis - kažkas magiško! Seniai taip skaniai valgiau ! Tas derinio balansas čia tobulas!
Ingredientai
- 1 vnt. Morkos
- 1 skiltelė Česnakai
- Petražolės
- Citrinos sultys - šlakelis
- ½ vnt. Avokadas
- 4 puselės Džiovinti pomidorai
- ½ vnt. Pomidorai
- 1 vnt. Kiaušiniai - virti
- 1 v.š. Majonezas
- ½ vnt. Agurkai
- 4 vnt. Ridikėliai
- 1 indelis Tunas - aliejuje
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Alyvuogės
- ½ vnt. Violetinis svogūnas
Paruošimas
- Šviežias sutarkuotas morkas apkepiname su česnaku, petražolėmis ir šlakeliu citrinos sultimis. Tai bus mūsų apatinis sluoksnis.
- Antram sluoksniui avokadą supjaustome kubeliais. Saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname ir sumaišome . Pagardiname citrinos sultimis.
- Toliau sluoksniais dedame supjaustytus pomidorus, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
- Virtą kiaušinį sutarkuojame ir sumaišome su majonezu. Ir dedame ant svogūnų.
- Ant viršaus dedame griežinėliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius.
- Puošiame tunu, svogūnų laiškais ir alyvuogėmis. Skanaus!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!