
Tarkuotų cukinijų ir bulvių apkepas
Daržovių apkepas iš bulvių ir cukinijų, sūrio ir žolelių, aromatinių žolelių ir prieskonių – tai paprasta, bet labai skani vakarienė, padedanti paįvairinti šeimos meniu.

Įrankiai
Ingredientai
- 3 vnt. Bulvės - didelės
- 2 vnt. Cukinijos
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 100 ml. Augalinis aliejus
- 1 stiklinė Kvietiniai miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 120 g Mocarela - arba bet koks sūris
- Pomidorų padažas - arba pasta
- Česnakas - pagal skonį
- Malta paprika - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Krapai - patiekimui
Paruošimas
- Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos ir išmaišykite, palikite 5 minutes, gerai išspauskite sultys ir perkelkite į didelį indą.
- Bulves sutarkuokite stambia tarka, užpilkite šaltu vandeniu 5 minutėms, gerai išmaišykite ir nupilkite vandenį, leiskite mišiniui gerai nuvarvėti. Taip pašalinsite krakmolo perteklių.
- Smulkiai sukapokite žalumynus ir česnaką. Viskas pagal jūsų skonį.
- Kiaušinius išplakite šluotele, suberkite miltus su kepimo milteliais, druską ir prieskonius.
- Sumaišykite bulves, cukinijas, žoleles, prieskonius, česnaką.
- Supilkite tešlą į daržovių masę ir išmaišykite.
- Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi.
- Paskleiskite daržovių mišinį ir išlyginkite.
- Sutepkite pomidorų padažu. Ant viršaus uždėkite tarkuotą sūrį arba pjaustytą mocarela.
- Kepame 180℃ laipsnių temperatūroje apie 1 val.
- Patiekdami apibarstykite smulkintais krapais.
Pastabos
Šis aromatingas, apetitą žadinantis ir skanus apkepas jums patiks, ypač jei padažą jam ruošite iš grietinės su česnaku ir šviežiomis žolelėmis.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!