
Receptai
Traškūs, saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
Visada maniau, kad agurkų marinavimas tai toks bobučių darbas. Jau aš tai jau tikrai nemarinuosiu! Bet pernai kažkaip susigundžiau. Todėl šiemet jau galiu dalintis savo pačios išbandytu ir patikrintu receptu – traškūs, saldžiarūgščiai marinuoti agurkai.
Receptas susideda iš dviejų dalių: pačio marinato ir siūlomų žolelių. Marinatą darykite pagal receptą, o žoleles galite koreguoti. Siūlau išbandyti įdėti gvazdikėlio grūdelį – jis suteikia tokio pikantiškumo, keisto salsvumo, kuris marinuotiems agurkams labai tinka. Tačiau jei kažkurios žolelių dalies neturėsite, arba naudosite savo variantus, tai irgi pavyks.
Dalį stiklainėlių marinuoju su čili pipiru. Jį dedu ne visą, tik dalį, atpjaunu riekelėmis ir įmetu keletą.
Česnakai ir krienai taip pat suteikia to gero poskonio.
O vat vyšnių ir juodųjų serbentų lapai kažkokio ryškaus skonio neturi, bet tiek raugimui, tiek marinavimui yra naudojami ir kartu su visais kitais ingredientais sudaro visumą.
Dar keli patarimai:
- 🥒 Agurkai turi būti šviežūs. Kuo šviežesni, tuo geriau.
- 🥒 Prieš marinuojant agurkus užpilkite šaltu vandeniu, tai suteikia traškumo.
- 🥒 Marinuotų agurkų receptuose dažnai siūlomi du nuplikymai vandeniu. Esu dariusi ir su vienu, ir su dviem, skirtumo nepajaučiau. Tai kam prailginti procesą? Todėl mano recepte tik vienas užplikymas.
- 🥒 Nenaudokite joduotos druskos. Konservavimui tinkamiausia pati paprasčiausia akmens druska.
- 🥒 Marinavimui tinka ir obuolių actas, tačiau jis silpnesnis nei spirito actas, todėl jo reikėtų pilti daugiau. Visada atkreipkite dėmesį į acto stiprumą (procentinį dydį).

Traškūs, saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
Ingredientai
Žalumynai ir prieskoniai:
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 vnt. Lauro lapas
- 3 vnt. Kvapnieji pipirai - žirneliai
- 2 vnt. Vyšnių lapeliai
- 2 vnt. Juodųjų serbentų lapeliai
- 1 vnt. Krieno lapelis - tiesiog didelį krieno lapą pasmulkinkite
- 1 vnt. Čili pipiras - nebūtina
- 1 vnt. Gvazdikėliai - nebūtina
Paruošimas
- Agurkus pamirkyti kelias valandas šaltame vandenyje.
- Nupjauti agurkų galiukus iš abiejų pusių.
- Agurkus galima pjaustyti riekelėmis, šiaudeliais arba nepjaustyti.
- Agurkus nuplikyti. Sudėti agurkus į kibirą ar didelį puodą ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 15 minučių (kol užvirs marinatas ir susiruošite žalumynus).
- Puode užvirinti marinato ingredientus.
- Sudėti žalumynus ir prieskonius į indelius, sudėti plikytus agurkus. Užpilti verdančiu marinatu.
- Užsukti dangtelius. Aš naudoju ranka užsukamus, ypač tuos, kurie lieka nuo majonezo, kečiupo ar pirktinių marinuotų agurkų.
Video

Rekomenduojame pasigaminti:
Taip pat sudomins:
